LEGO Marvel’s Avengers game [recensie]

lego-marvel-avengers-game-copyright-trotse-moeders-4Diverse Marvels Avengers karakters – Game en speel meer dan 100 nieuwe en terugkerende karakters vrij met verschillende spannende vaardigheden. Karakters als Hulk, Iron Man, Captain America en Thor, nieuwe karakters van Marvel’s Avengers: Age of Ultron en meer. Ervaar de blockbuster actie uit de Avengers films – Beleef opnieuw de belangrijkste momenten uit Marvel’s The Avengers, Marvel’s Avengers: Age of Ultron en meer, met een vleugje van de klassieke LEGO humor.

Recensie
Toen mijn jongste zoon (9 jaar) de LEGO Marvel Avengers game zag, wist hij even helemaal niets te zeggen en volgens mij stopte hij zelfs even met ademhalen. Vervolgens kwam er een heleboel tekst in een razend tempo uit zijn mondje. Het was niet goed te verstaan, maar ik hoorde flarden: “cool”, “mag ik die proberen”, “mag ik hem nu?”, “zie je wie dat is?”, “echt cool”, “oooh, moet je kijken mama!”, “wauw”; dat is zo’n beetje wat ik er van mee heb gekregen.

lego-marvel-avengers-game-copyright-trotse-moeders-1

Omdat hij ziek thuis was, kon hij meteen aan de slag. Want recenseren moet wel serieus genomen worden en dus “moet” de game gespeeld worden en daar had mijn jongetje geen enkele moeite mee. Zo kon hij na een aantal dagen met de game aan de slag te zijn geweest, zijn eigen mening geven:

Ik vind deze game heel leuk, eigenlijk wel de leukste van de LEGO games. Hij is ook echt moeilijker dan de andere die ik heb en dat is ook fijn vind ik, want dan kun je er lekker lang mee doen. Ik vind hem niet eng. Er zit wel vechten in, maar geen bloed. Er komt alleen een beetje rood om het poppetje heen als je hem slaat.

lego-marvel-avengers-game-copyright-trotse-moeders-2

Je moet boeven verslaan. Ultron en Loki en ook anderen zijn slechteriken. Je kunt steeds een andere held zijn, dan moet je wisselen en dan kun je weer andere dingen doen. Captain America kan met zijn schild gooien net als een frisbee, en dan komt hij daarna terug, eigenlijk als een soort frisbee-boemerang! Nick Fury kan onzichtbaar worden. Die superkracht zou ik ook wel willen hebben!

Je hebt steeds een stukje verhaal, van de films van Marvel en daarna komt er een stuk waarin je zelf, als een van de helden, verder gaat. Je moet de blauwe stippen volgen en dan kom je bij een level wat je moet spelen. Soms moet je even zoeken naar wat de bedoeling is, maar meestal is het wel te begrijpen.

Het lijkt me duidelijk: hij is enthousiast. En ik ook. Ik ken de Marvel Avengers films niet, maar een aantal van de helden ken ik wel en ik vind de manier waarop je in de game diverse superhelden kunt zijn en een compleet avontuur beleeft alsof je in een film zit, erg mooi. En ja, ook hier zit weer humor in.

lego-marvel-avengers-game-copyright-trotse-moeders-3

Ook grafisch is het prachtig gedaan, ik kan me helemaal voorstellen dat mijn jongste zoon zo enthousiast is. Een voordeel is dat hij het met deze game duidelijk moeilijker heeft dan met sommige andere LEGO games. Het maakt het spelplezier niet minder, integendeel! Het maakt wel dat hij zich langer kan vermaken voor hij de game voor de eerste keer zal hebben uitgespeeld!

LEGO Marvel’s Avengers
Game, 7+, Warner Bros.
Bestel deze game voor WiiU hier >>>>

Bestel deze game voor PS4 hier >>>>

Hieronder links naar deze game voor andere devices / consoles:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share