Afsluiten van een opstalverzekering

Het is belangrijk om je te verzekeren tegen mogelijke gevaren die je in de toekomst kunnen overkomen. Een van de belangrijkste verzekeringen is die van de opstal. Wij vertellen je in deze blog graag alles over opstalverzekeringen. Waarom is dit een relevante verzekering en wat zijn de voor- en nadelen?

Verzeker uw woonhuis
Een opstalverzekering is een belangrijke verzekering. Hiermee verzeker jij jouw woonhuis tegen eventuele schade, er zijn namelijk diverse manieren waarop jouw woning kan lijden aan ernstige schade. Hierbij kun je denken aan ernstige waterschade. Een overstroming kan er maar net verzorgen dat er ernstige schaden aan je woning wordt geleden, zo kan een overstroming vloeren verpesten, behang verpesten en nog veel meer andere blijvende schade veroorzaken. Bij een heftige overstroming zal het hevig in de kosten gaan oplopen. Met een opstalverzekering wordt er geld uitgekeerd bij een eventuele overstroming, maar ook bij een brand of een inbraak zal de schade worden vergoed. Altijd zal deze verzekering gepaard gaan met een hoog schadebedrag. Het is net zo belangrijk om bij een koopwoning een verzekering aan te schaffen als bij een huurwoning.

Voordelen van een opstalverzekering
Mensen vragen zich bij veel verzekeringen af of zij zich niet oververzekeren. Vaak komt dit bijvoorbeeld bij een zorgverzekering voor. Hier laten mensen zich dan verzekeren voor zaken die zij eigenlijk niet nodig hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een fysiek fit persoon die een verzekering heeft voor extra fysioafspraken. Wanneer je kijkt naar een opstalverzekering zal oververzekeren niet vaak voorkomen. Hier gaan namelijk grote bedragen mee gepaard, verzekeren is bij opstal altijd de moeite waard. Natuurlijk hoop je dat je nooit gebruik van deze verzekering hoeft te maken. Maar mocht het helaas wel voorkomen dat je deze verzekering nodig hebt, dan weet je in ieder geval wel zeker dat je niet voor onverwacht hoge kosten komst te staan. Daarnaast kun je bij het verzekeren van je opstal ook profiteren van een uitgebreide service.

De nadelen
Een van de nadelen van opstalverzekeringen is dat ramen vaak niet meeverzekerd zijn. De meeste mensen zien dit als een groot nadeel en dat is enigszins ook wel logisch. De kosten van schade aan het raam kunnen immers hoog oplopen. Vaak is het wél mogelijk om door middel van een aanvullende verzekering ook de raamschade mee te verzekeren. Hier kan een ander nadeel van zijn dat er bij slecht onderhoud van de ramen, geen vergoeding wordt uitgekeerd. In dat geval zit je dus alsnog met de gebakken peren. Voordat een verzekeraar besluit te betalen, doen zij vaak onderzoek naar het onderhoud.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Is jouw iPad kapot gevallen door je kind? Dit kan je eraan doen

Erg vervelend natuurlijk, als je iPad is gevallen door je kind. Een nieuw scherm voor …

Share
Share