Vanaf 14 maart 2019 is de nieuwe bioscoopfilm Klara en de Gekke Koeien te zien in de Nederlandse bioscopen. De avontuurlijke en grappige animatiefilm gaat over het jonge kalfje Klara die een grote ster wil worden. Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar.
Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen… Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden?
Honderd appeltaarten bakken, dan moet Klara natuurlijk wel een echt succes-recept hebben! En dat recept staat hier onder, zodat jij zelf, samen met je kind(eren) Klara’s appeltaart kunt bakken! En daarna natuurlijk samen naar de bioscoopfilm Klara en de Gekke Koeien gaan…
Nodig
1 pak appeltaart mix
175 gram roomboter of margarine
1 kilogram zacht-zure appels
1 ei (ongeveer 6 stuks)
20 gram suiker
2 á 3 theelepels kaneel
Bereiding – in 14 stappen
1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2 Vet de bakvorm in met boter. Zit de boter in alle hoekjes van de vorm?
3 Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Niet knoeien hè!
4 Kneed het geheel met een mixer. Of nog leuker, met de hand tot een samenhangend deeg.
5 Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.
6 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes net als Klara in de film doet.
7 Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Stiekem eentje proeven kan wel!
8 Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
9 Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het overige deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Zijn de reepjes allemaal ongeveer even breed?
10 Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
11 Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
12 Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Kijk uit voor je handen, de oven is heet! Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 165 °C, Gasoven: stand 3-4.
13 Laat de appeltaart ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
14 Smullen maar!