Een bezoek aan Slidepark “Aquaventura” in Hellendoorn – verslag

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-3Toen ik mijn kinderen vertelde dat we het Slidepark “Aquaventura” van Hellendoorn gingen bezoeken om er vervolgens over te schrijven voor TrotseMoeders, waren ze direct enthousiast! Er werd flink gegoogled en op YouTube werden filmpjes opgezocht en bekeken. Wekenlang hebben ze zich zitten verlekkeren voor het schermpje van de i-pad. Ze wisten precies van welke glijbanen ze sowieso af wilden!

Eigenlijk zouden we al eerder gaan, maar met de voorspelde onweersbuien durfde ik dat niet aan. Het zijn natuurlijk waterglijbanen, dus dat was veel te gevaarlijk.(Bovendien sluiten ze het Slidepark gedeelte wanneer het weer te slecht is.) Dus hadden de dames nog wat extra tijd om zich verder te verdiepen in het park voor het echt zover was…..

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-2

Maar bij poging 2 waren de weergoden ons ook niet gunstig gestemd…toen we het park opliepen begon het te regenen en er leek geen einde te komen aan de bui. Gelukkig zijn onze meiden geen watjes en hielden ze de stemming erin! Ik liet mijn humeur ook niet bederven en ben als eerste met onze oudste in een achtbaan gegaan die over de kop ging. En dat elk nadeel z’n voordeel heeft bleek hier wel, want de wachttijden voor de attracties waren nihil!

Papa is wel wat gevoelig voor slecht weer, maar ondanks dat vond ook hij het een heel leuk park! Na verschillende attracties bezocht te hebben, leek het iets droger te worden en zijn we richting Aquaventura gegaan.

Als je dan de vrolijke gekleurde kleedhokjes ziet, word je helemaal blij! Arne en de kinderen trokken hun zwemkleding aan en gingen vol goede moed op de glijbanen af… Keer op keer kwamen er blije gezichtjes voorbij, welke glijbaan ze ook af gingen.

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-6 aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-10

Onze kleine held van 3 zou het liefst van ALLE glijbanen af gegaan zijn, maar sommigen vonden wij als ouders toch NET een beetje te heftig…. Zo was er bijvoorbeeld de “Wacky Wave”, een grote en hoge gele glijbaan waar je met een opblaasband vanaf gaat.

Toen Arne met Josephine (11) naar benden kwam en aan de andere kant weer omhoog gleed, om vervolgens nog een paar keer heen en weer te schuiven, stond ons kleine spookje laaiend enthousiast met haar handen op de rand van de glijbaan te slaan :”Ik wil ook een keertje!Pappie mag ik ooooook?!” Maar DAT hebben we maar niet gedaan en we hebben de badmeesters de schuld gegeven. “Nee Daphne, dat mag niet van die meneren….”

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-5

TIP : Zorg dat je billen de glijbaan niet raken als je met een band de Wacky Wave af komt glijden….je maakt namelijk best veel snelheid en dat geeft een adrenaline-kick, maar je bips wordt er niet blij van haha.

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-1Wel mocht Daphne van de grote regenboog-glijbaan en samen met papa is ze meerdere malen van de Dark Devil en de Xtreme geweest, glijbanen die halverwege mooi verlicht zijn van binnen…

Ook zijn ze samen van de Double Trouble geweest, een brede, steile glijbaan in de kleur “zuurstok-roze” …. Met een grote plons eindigen de glijbanen in een soort waterbak. Dat levert soms leuke foto’s op!

Als papa even met Floortje van een glijbaan ging, vermaakte Daphne zich prima op het speciale peuter-gedeelte, of ze ging gewoon met haar grote zus van een glijbaan. Ze had een zwemvestje aan en er waren bepaalde glijbanen waar ze samen vanaf mochten van ons (zonder de banden). Maar ondanks dat blijft het opletten met zo’n kleintje die werkelijk ALLES durft!

Bij de allerlaatste “afdaling” ging het even een beetje mis. Toen ze met papa in een dubbele luchtband naar beneden kwam, maakte ik nog een leuke foto … Toen ik weer keek, spartelden er twee beentjes in de lucht en lag ze op haar rug met haar koppie achterover onder water in het gat van de band waar ze mee naar beneden kwamen…. zo onderuit gegleden…. Hup, snel door papa aan d’r enkeltjes omhoog gehaald! Even proesten en huilen , maar ons stoere mopje was gelukkig snel weer stil.

aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-9

Ondanks dat wil ze snel weer naar Hellendoorn, want ze vond het FANTASTISCH! Gewoon heel goed opletten, maar dat geldt uiteraard voor alles wat met water te maken heeft….aquaventura-hellendoorn-slidepark-water-pretpark-glijbanen-verslag-albertine-copyright-trotse-moeders-4

De drie oudsten hebben allemaal hun A- en B-diploma, dus die kwamen af en toe vertellen van welke glijbaan ze af zouden komen, zodat mama het vast kon leggen en ze konden er werkelijk geen genoeg van krijgen!

Zelfs toen het weer begon te regenen bleef het leuk ; NAT WAREN ZE TOCH AL ! 😉 En ook hier stonden (door het weer) geen rijen op de trap te wachten; ze konden zo doorlopen….helemaal TOP natuurlijk.

Conclusie: Mijn meiden geven Aquaventura een dikke 10 en komen heel graag weer terug! Ze zijn al in heel wat pretparken geweest, maar dit was de eerste keer dat er een water-glijbanen-park bij zat. Dat heeft echt wel indruk op ze gemaakt!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Met 4 pubers naar Avonturenpark Hellendoorn [verslag]

“Gewoon” een dagje weg is al een tijd geleden. Doordat we ons aan de richtlijnen …