Sofie en de pinguïns

Sofie houdt van pinguïns. Niet een klein beetje, maar heeeeeeeel erg veeeeeeel! Van hoe ze lopen, hoe ze kijken, hoe ze piepen… Sofie breekt haar arm. Net als haar vader en moeder allebei in het buitenland zijn. Maar Donny, de oppas, is er wel. Samen met hem en haar drukke vrienden Billie en Timmie beleeft Sofie een spannend én grappig pinguïn-avontuur!

Dit is een boek vol met extraatjes:
– tekeningen op elke bladzijde
– stripjes
– een liedje
– en de gekste bijzonderheden over pinguïns, die toch echt waar zijn

Recensie
Sofie en de pinguïns begint gelijk heel erg leuk. Alle figuren, die in het boek voorkomen worden voorgesteld. Er wordt iets verteld over elk personage en er staat een plaatje bij van die persoon. Daarnaast zijn er ook afbeeldingen van alle 17 soorten pinguïns die er zijn (heb ik zelf ook gelijk weer wat geleerd, ik wist namelijk niet dat er zoveel soorten pinguïns zijn).

Sofie valt van de trap en breekt haar arm. Donnie brengt haar naar de dokter en ze krijgt gips om haar arm. Vervolgens maken papa, mama, Donny en Sofie bijna ruzie om wiens schuld het nu eigenlijk is dat Sofie van de trap is gevallen. Allemaal vinden ze van zichzelf dat ze de schuldige zijn. Uiteindelijk krijgen de sokken de schuld. Sofie wordt nu extra verwend, zo kijkt papa met haar een film over pinguïns en komt er extra veel visite. Als Sofie naar het circus mag, komen er ook pinguïns. Dit zijn de dieren waar ze helemaal gek op is. Als de pinguïns opkomen, hebben ze een jasje aan en begint het publiek heel hard te lachen. Sofie vindt het niet leuk dat de mensen haar lievelingsdieren uitlachen. Dus schreeuwt ze keihard “Nee!!” en begint ze te huilen. Niemand snapt wat ze heeft. Alleen Sofie begrijpt dat dit. Later op de dag besluit Sofie dat ze de pinguïns moet redden. Ze gaat ’s nachts naar het circus om de pinguïns te redden. Maar dit loopt helemaal anders dan dat ze gepland had. Natuurlijk komt uiteindelijk alles toch nog goed.

Het leuke aan Sofie en de pinguïns is, dat het boek vol staat met wetenswaardigheden over pinguïns, grappige tekeningen, leuke en kleurrijke stripjes én vlot geschreven is. Het verhaal is spannend en een echte feel-goodboek. Omdat mijn kinderen nog iets te jong zijn voor dit boek, heb ik het boek ook samen met een nichtje (8 jaar) van mij gelezen. Zij vond het boek erg leuk en leefde echt mee met Sofie én de pinguïns. De stripjes in het boek vond ze erg grappig en extra eindes , vond ze helemaal geweldig. (achter in het boek staan diverse eindes). Sofie en de pinguïns is een spannend, grappig en kleurrijk boek. Niet alleen leuk om te lezen, maar ook leerzaam, omdat er zoveel wetenswaardigheden over pinguïns in staan.

Sofie en de pinguïns – Edward van de Vendel

Kinderboek, hardcover, 161 pagina’s, Querido

 

 

Lees ook:
Van wie zijn die poten?
Daar buiten loopt een schaap
Mijn grote dierenboek

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share