Steigereiland – thriller door Lidewij Martens

Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland: een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje. Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij? Woonarkgemeenschap Steigereiland biedt het decor voor een schrijnende en spannende politieroman, verteld in een directe, zintuiglijke stijl.

INHOUD

De 42-jarige rechercheur, Lin, woont in woonbootgemeenschap Steigereiland en voelt zich verantwoordelijk voor de gemeenschap. Zo verantwoordelijk dat ze de vermissing van haar 15-jarige zwemmaatje Sabine op eigen houtje begint te onderzoeken. Ondertussen laat ze steken vallen in een onderzoek naar een grote cocaïnevondst; dat belangrijker voor haar blijkt te zijn dan ze ooit voor mogelijk had kunnen houden. Ondertussen is haar zus Nina halsoverkop teruggekomen uit Thailand en zeurt haar dementerende moeder dat ze geen tijd voor haar heeft en keer op keer Lins grote (blijvende) schuldgevoel weet te voeden.

Hoe ver ga je om een zus te beschermen?

Lin moet gaan samenwerken met recherchekundige Tom tijdens ‘Operatie Houtworm’, maar ze betrekt hem ook in het onderzoek naar de verdwijning van Sabine.

De rode draad in het boek is het verhaal over haar zusje Fem en langzaam maar zeker ontvouwt zich het ware verhaal achter haar dood.

RECENSIE

Ik moet zeggen dat ik het in het begin moeilijk vond om enige sympathie te voelen voor de (ietwat egoïstische) rechercheur die haar eigen gang maar gaat en Steigereiland vóór alles laat gaan. Ook had ik wat moeite met de opsommingen en gedachtegangen aan het begin van Steigereiland. Het was erg veel informatie dat té snel werd gegeven, maar later blijkt in het boek dat Lin wel vaker in haar hoofd zit en vaker afdwaalt. Wat ik in het begin irritant vond bleek later dus een interessante karaktertrek te zijn in plaats van een onnodige informatiestroom.

Het water stijgt, bereikt haar oren. Dan sluit het zich boven haar hoofd, het omvat haar en het wordt stil. Het enige geluid is van haar adem, de bellen en haar hartslag.

Het werd een steeds verrassender plot en hield me urenlang in haar ban. Het had daarnaast ook nog eens een zeer verrassende ontknoping.

Ik ben geen thriller lezer, maar dit boek verraste me op vele manieren. Ik las het dan ook in een razend tempo uit (6 uur) en kan niets anders zeggen dan: ‘Zo wil ik wel vaker thrillers lezen!’

Steigereiland – Lidewij Martens
Paperback, 304 pagina’s, uitgeverij HarperCollins

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share