Terug naar school: hoofdluis

Screenshot 2014-08-25 at 08.33.17Helaas past in ons thema “Terug naar school” ook het onderwerp “hoofdluis”. Elk schooljaar wordt bij ruim 1 op de 10 van de basisschoolkinderen hoofdluis geconstateerd. De meeste scholen (lees: luizenmoeders) voeren dan ook kort na iedere vakantie een luizencontrole uit, om te voorkomen dat de luizen overgaan naar andere hoofdjes.

Hoofdluis is niet gevaarlijk, maar wel erg lastig. Wanneer je kind luizen heeft, heb je gewoon pech. Je kunt er niets aan doen (zoals vroeger wel gedacht werd) en je kind ook niet. Natuurlijk kun je de kans op hoofdluis verminderen door je kind goed te checken op neten (en luis) en deze direct te behandelen.

Op TrotseMoeders.nl stond eerder al een artikel over hoofdluis en hoe je van luizen en neten kunt afkomen, inclusief een filmpje <klik hier>.

Screenshot 2014-08-25 at 08.19.41Behalve kammen (en kammen en kammen….) zijn er ook allerlei producten op de markt die je kunt inzetten om hoofdluis te bestrijden. Wij kregen een van deze producten toegestuurd: Licener. Volgens de omschrijving pakt deze natuurlijke luizenshampoo op basis van neem-extract luizen én neten met één grondige wasbeurt aan.

Dat klinkt erg aantrekkelijk. Vorig jaar zijn gelukkig we luizen- en netenvrij doorgekomen, maar het jaar daarvoor was het probleem bij mijn tweeling behoorlijk hardnekkig. Ik hoop natuurlijk Licener niet nodig te hebben, maar vind het prettig een flesje in huis te hebben zodat ik het direct kan gebruiken, mocht het toch nodig zijn! Licener is verkrijgbaar bij de apotheek.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …

Share
Share