Zwaaien (Sinterklaasjournaal)

Maandagavond heb ik voor het eerst echt naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Al weken laten ze op Z@ppelin weten dat het Sinterklaasjournaal er weer aan zou komen en toevallig zag dochterlief dat gistermiddag. Dus moest de wekker worden gezet en zaten we om 18.00 uur samen klaar om te gaan kijken wat Dieuwertje Blok ons allemaal te melden had.

Kende ik het Sinterklaasjournaal dan niet? Jawel hoor, maar tot nu toe kon ik daar makkelijk omheen zeilen. Of moet ik omheen varen zeggen? Misschien is drijven iets toepasselijker als ik de pieten moet geloven, want het nieuws vertelde ons gisteren dat de pakjesboot nog niet vertrokken is uit Spanje. Hij ligt stil! En zoals het er nu naar uit ziet gaat hij niet op tijd aankomen in Nederland.

Ik geloof niet dat dochterlief het veel kon schelen, op haar had het niet het effect dat het had moeten hebben. Dat neem ik aan tenminste. Dochterlief wil het nog wel eens ontbreken aan verder kijken dan vijf minuten. Die heeft totaal geen besef van tijd en begrijpt dus ook niet dat Sinterklaas niet op tijd zal arriveren in het mooie Roermond.

Ondanks dat het allemaal in scene is gezet vind ik het (als moeder?) prachtig verzonnen. Vooral de dubbelzinnigheden in het programma vind ik geweldig. Ze zijn misschien meer voor volwassenen bedoeld dan voor de kinderen, maar dat maakt niet uit. Welke ik bedoel? Als eerste de postbode die verliefd wordt op Dolores. Om dat nog wat aan te dikken wordt er een prachtig liedje bij gedraaid (Je t’aime… mon non plus van Serge Gainsbourg en Jane Birkin). Ook het feit dat hij nogmaals aanbelt en zegt: “een goede postbode belt altijd twee keer aan.” Toen moest ik natuurlijk meteen denken aan “The postman always rings twice.” Ook de spiegel op de kade waarbij de reporter (Jeroen Kramer) zegt dat Sinterklaas dan meteen kan checken of zijn mijter wel goed zit vind ik leuk bedacht en verwijst uiteraard naar vorig jaar.

Maar wat ik toch wel het meest geweldige vond en ik minstens vijf minuten dubbel van lag was toch wel het oefenen met het zwaaien naar Sinterklaas. Ze lieten daarbij allemaal fragmenten zien van zwaaiende BN’ers. Zo zwaaiden onder andere Mark Rutte, Koningin Beatrix en werd er zelfs vanuit de ruimte gezwaaid door André Kuipers. Flauw, maar zo ontzettend grappig! Ik schaam me best een beetje, maar ik kijk uit naar de uitzending van vanavond.

Share

About Leandrah

c.aagenborg@chello.nl'
Mijn naam is Leandrah. Ik ben de trotse moeder van dochter Syrah (2007) en zoon Jonah (2011).

Check Also

Nieuws over de landelijke intocht 2017 van Sinterklaas

Terwijl Sinterklaas waarschijnlijk in zijn zwembroek aan het genieten is van de Spaanse zon, is …

Share
Share