Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. interactieve thermostaat

honeywell retro thermostaatHoneywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij iedere centrale verwarming werd geleverd. Honeywell HOME heeft inmiddels onder de naam LYRIC™ een productlijn ontwikkeld voor het online monitoren van je huis: warmte en energie/warmte-controle, bewakingscamera’s en detectoren voor waterlekkage en vorstgevaar. Alles maakt gebruik van in je huis aanwezige wifi en is met prachtige apps van je mobiele telefoon of je tablet 24-uur en vanaf de hele wereld aan te sturen en af te lezen (= gewaarschuwd worden).

TrotseMoeders.nl testte voor jullie de verschillende apparaten. Dit zijn onze gebruikservaring van de Lyric T6 Smart Thermostaat!

Hier een bespreking van de beveiligingscamera: Honeywell Lyric C1 wifi-beveiligingscamera >>>>

Deze Honeywell draadloze smart thermostaat is er in twee versies: een draadloze Honeywell T6R van €189 én een die gebruik maakt van de draad die er ook bij jou in huis waarschijnlijk al ligt tussen de verwarmingsketel en de thermostaat: de T6. Wij hebben de beschikking over de bedraadde versie Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat van €149.

Voordat je de apparaten gaat aansluiten moet je eerst de Lyric-App te downloaden en een Honeywell-account aanmaken. Wanneer je al eerder een ander apparaat van de Honeywell Lyric familie geïnstalleerd hebt, kun je de reeds geïnstalleerde App ook voor dit apparaat gebruiken. De app’s zijn te downloaden voor Android hier en voor iOS hier. De apparaten van Lyrics werke samen met de systemen van Apple HomeKit, Amazon Echo en Google Home/assistent al dan niet via het systeem van IFTTT (If This Then That) om te zorgen voor al je Honeywell huiselijke apparaten in je woning met jou en met elkaar verbonden zijn.

De thermostaat komt in een fraaie en stevige doos, waarin naast de thermostaat zelf ook een kastje zit waarmee het systeem via wifi met de App kan communiceren. Dit kastje, met een eigen 240V aansluiting, moet bij je CV-ketel tussen de ketel  en de thermostaat worden geplaatst. Ook hier weer een prima handleiding, maar onze doe-het-zelf-kennis gaat niet zo ver dat we met zekerheid de aansluiting met de ketel weten te maken en dus komt onze verwarmingsmonteur het kastje voor ons plaatsen. Een beetje handige Trotse Moeder kan het waarschijnlijk wel zelf doen!

Als het kastje is geplaatst en de thermostaat opgehangen op de plek van de oude, dan kan via het scherm van het touchscreen van de thermostaat worden verbonden met uw wifi/internet en kan daarna de programmering geheel via de App plaatsvinden. De App helpt je stap voor stap heel gevoelsmatig door de installatie heen. Je kunt uiteraard per dag van de week instellen wanneer in de nacht of bij gebruikelijke afwezigheid de thermostaat laag kan worden gezet en wanneer de temperatuur behaaglijk (overdag) of wat warmer (‘s-avonds).  Het Lyric systeem kan nu ook (vooruit denkend en rekening houdend met de buitentemperatuur) de aansturing van de centrale verwarming zo efficiënt mogelijk , dus smart!, voor je te regelen. Dit bespaart sowieso al kosten ten opzichte van de ouderwetse (programmeerbare) thermostaten. maar er is meer mogelijk.

Belangrijk is je te realiseren dat je CV-ketel een van de grootste verbruikers van je energie-rekening is. Toch wil je niet zomaar het comfort van een lekker warm huis opofferen. Daarom zal jij ook met je huidige -niet zo smart- thermostaat redelijk vaak een slinger geven aan je thermostaat om het net even wat warmer te krijgen of lager te zetten omdat we toch vandaag/vanavond niet thuis zijn. Probleem daarbij is dat je dat ook heel vaak gewoonweg vergeet te doen. Daarom heeft de Honeywell Lyric thermostaat de functie van Geofencing.

Dat is het systeem dat je rond je huis online een cirkel trekt en alle bewoners van het huis aan de app van Lyric zijn verbonden. Dan zal de Honeywell smart T6 constateren dat het huis ‘leeg’ is en dus de temperatuur getemperd kan worden. Of andersom natuurlijk.  Natuurlijk kan je de temperatuur gewoon met de hand op de thermostaat regelen. Het touch screen laat je zien hoe koud/warm het buiten is en met enkele klikken gat de temperatuur omhoog of omlaag. Maar dat is allemaal niet nodig omdat als je op de bank zit, je natuurlijk gewoon alles met je App kunt regelen, ook als je op kantoor bent of ergens op visite.

2017nov09 Honeywell T6 smart Thermostaat app

Handig, mooi vormgegeven, en een belangrijk hulpmiddel om de energierekening te beheersen. De investering in deze Thermostaat zal zich dus gewoon zelf terugverdienen.

<HIER> kun je de Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat  bestellen >>>>

Ten slotte hier nog de product video van Honeywell’s T6 smart Thermostaat:

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Yellies: verschillende elektronische spinnen die reageren op geluid

Hoezo zijn spinnen eng? Deze Yellies, elektronische spinnetjes, zijn juist superschattig! En ze reageren op …