Geronimo Stilton – De strijd om de Eiffeltoren (stripboek)

Screenshot 2014-03-13 at 12.46.57Frankrijk, 1889. De pas gebouwde Eiffeltoren staat op het punt om onthuld te worden en heel Parijs is uitgelopen voor dit gi-ga-bijzondere moment! Maar Kattenklauw en zijn trawanten hebben een katachtige verrassing voor de stad in petto!

Recensie

Bijna alle kinderen die kunnen lezen zijn bekend met de boeken van Geronimo Stilton. Er zijn verschillende thema’s voor verschillende leeftijden en er zijn ook stripboeken over deze muis verschenen, waarin natuurlijk spannende avonturen beleefd worden.

We kregen het stripboek “De strijd om de Eiffeltoren” ter recensie. Dit boek past in de reeks “Reis door de tijd”, want de bekende muizen gaan met een tijdreismachine op pad. Naar het Parijs van 1889, waar Gustave Eiffel bezig is met de bouw van de Eiffeltoren.

Boeven (katten) willen echter stiekem de bouw saboteren om er een standbeeld van hun leider, Kattenklauw, van te maken. Tijd dus voor Geronimo en zijn vrienden om in te grijpen.

Screenshot 2014-03-13 at 12.29.59Volgens mijn zoon van 7, een echte Geronimo-fan, was dit echt het gaafste boek wat hij tot nu toe gelezen heeft. Ik moet dit enigszins nuanceren, want hij is gefascineerd door de Eiffeltoren, en smulde vooral van alle gegevens die er in het boek verwerkt zitten. Ik heb zelf het verhaal ook gelezen en denk dat het voor de doelgroep (7-9 jaar) een leuk verhaal is wat zeker tot de verbeelding zal spreken.

Screenshot 2014-03-13 at 12.29.35Wat ik zelf erg goed vond waren de kleine kaders waarin achtergrondinformatie te vinden was over Eiffel en de bouw van de beroemde toren. Ook het minder bekende gegeven dat de Parijzenaars in eerste instantie niets van deze toren wilden weten, hem lelijk vonden en dat het de bedoeling was dat hij weer werd afgebroken, wordt subtiel in het verhaal verwerkt.

Door het stripboekformaat en relatief weinig tekst is dit een boek wat erg geschikt is voor kinderen die liever niet aan een dik boek beginnen. Het taalgebruik is niet eenvoudig, maar in combinatie met de tekeningen kan dit boek prima door kinderen vanaf een jaar of 7 worden gelezen.

Geronimo Stilton – De strijd om de Eiffeltoren
Stripboek, Een reis door de tijd, 48 pagina’s
Uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit stripboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay heeft meerdere boeken geschreven, maar de eerste boektitel die bij me op …

Share
Share