“Gedachtenlezer” Magic Jinn [recensie]

Magic Jinn praat Nederlands, kan je verstaan en weet waar jij aan denkt! Neem een dier in gedachten en beantwoord de vragen die het blauwe beestje stelt. Raadt hij het dier? Dan heeft hij gewonnen. Maar ben jij Magic Jinn te slim af en raadt hij het verkeerd? Dan ben jij de winnaar!

Recensie

Het is dit jaar nog maar één keer eerder gebeurd dat er de hoogste score werd toegekend tijdens een recensie, maar direct al bij het uitproberen van dit nieuwe elektronische speelgoed was ik verkocht! Wat is dit leuk! Screenshot 2014-03-26 at 19.46.21En ik ben niet de enige die er weg van is, ook mijn kinderen (7-10 jaar) en hun vriendjes/vriendinnetjes zijn er weg van.

Magic Jinn is een blauw wezentje wat tegen je begint te praten zodra je op z’n neus drukt. Alleen de stem al is geweldig, doet een beetje aan de wolf van de “Sprookjesboom” denken (ik merkte wel dat een 3-jarig zusje van een van de vriendjes de stem een beetje eng vond). Jinn vraagt je een dier in gedachten te nemen en dan gaat hij vragen stellen.

Je kunt hem een vraag laten herhalen wanneer je het niet goed hebt verstaan, of antwoord geven met “ja“, “nee“, “weet ik niet” of “hangt er van af“. Dat alleen al is briljant gevonden want hierdoor kunnen ook jonge kinderen (vanaf een jaar of 5) goed meedoen.

Screenshot 2014-03-26 at 16.57.23Een vraag als “leeft dit dier op de savanne” kan door jonge kinderen gewoon beantwoord worden met ‘weet ik niet’ en een vraag als “is dit dier gevaarlijk” is soms ook niet met een simpel ‘ja’  of ‘nee’ te beantwoorden. Ook wanneer een kind een fout antwoord geeft, omdat hij/zij denkt dat een dier geen hoeven heeft terwijl dat wel zo is, maakt niet dat Jinn niet vrolijk doorgaat.

Jinn is echt “Magic”. Ik merk dat ik regelmatig een dier verzin en dan denk: “zou hij deze kunnen raden”? En in de meeste gevallen is dat ook zo en dan is Jinn zeer trots op zichzelf en krijg je zinnen te horen als “wat ben ik toch slim!” of “ongelooflijk, ik ben zó trots op mezelf“.  Er zit echt enorm veel humor in het spel.

Screenshot 2014-03-26 at 20.17.02Laatst had mijn tweeling (je kunt ook prima met meerdere kinderen tegelijk antwoord geven) een pinguïn in gedachten. Er waren al vragen van Jinn voorbij gekomen als “leeft het in het Poolgebied“, “is het zwart en wit“, “begint het met een P” , dus het was wel duidelijk dat Jinn het juiste dier ging raden. En toen kwam het moment waarop hij zei: “ik weet het! Ik denk dat jij denkt aan……. een klein roze olifantje!…… Grapje, het is natuurlijk een pinguïn“! Prachtig, die gezichtjes van mijn tweetal, ze hebben het er nog over!

Mijn oudste ging een meer wetenschappelijke methode op Jinn loslaten door op iedere vraag “hangt er van af” te antwoorden. En ook daar had Jinn een leuke eindconclusie voor, moet je maar eens uit laten proberen door je kind!

Bij Jinn zit een folder met een aantal suggesties voor dieren, maar je kunt echt ieder willekeurig dier, van mug tot olifant en van eenhoorn tot Tyrannosaurus Rex in gedachten nemen. Magic Jinn is niet groot en ziet er leuk uit, dus hij staat altijd wel ergens op een tafel of bureau en er gaat geen dag voorbij zonder dat een van de kinderen (of ikzelf) weer even een dier gaat “uitproberen”. Prettig is ook dat hij niet doorgaat met praten wanneer je wilt stoppen. Je kunt gewoon ‘nee’ zeggen op zijn uitnodiging of nog een keer op zijn neus drukken en dan is hij uit.

Leerzaam is het ook, het doet kinderen nadenken over dieren. En vragen stellen (grappig is dat ze dat dan fluisterend doen, alsof Magic Jinn ze zou kunnen afluisteren) “mama, heeft een vlieg 6 poten?“, “mama, wat is een savanne“. Niet dat ik vind dat dergelijk leuk speelgoed ook nog educatief zou moeten zijn, maar ongemerkt steken kinderen er toch wat van op.

Voor zover bovenstaande recensie nog niet duidelijk genoeg is: ik vind Magic Jinn een van de leukste en origineelste stukken elektronisch speelgoed die ik de laatste tijd heb gezien. Trotse Moeders kent Magic Jinn daarom de hoogste score (5 sterren) toe!

Magic Jinn is hier te bestellen >>>>

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …

Share
Share