Nu in de bioscoop: Duck Duck

In de Nederlandse bioscopen draait de animatiefilm Duck Duck, van de makers van Shrek en Home. Natuurlijk ging ik, samen met 4 kinderen in de leeftijd 12-15 jaar, kijken of het een leuke film is!

Verhaal
In Duck Duck maken we kennis met Ben (Daan van Rijssel), een uitbundige gans die liever zijn uitsloverige kunstjes in de lucht vertoont dan dat hij zich druk maakt om anderen en de jaarlijkse vogelmigratie. Maar dan worden de kleine eendjes Mo (Patrick Martens) en Vie (Liza Sips) per ongeluk door Ben gescheiden van hun vlucht. Machteloos vragen de eendjes Ben om hulp, maar die zit niet op zulke kleine lastpakken te wachten. Ben moet echter zijn plannen bijstellen als hij per ongeluk zijn vleugel verwondt, en zelf ook niet meer mee kan met de vlucht. Er zit niets anders op dan samen op pad te gaan.

Tijdens hun tocht staan Ben en de eendjes voor de ene na de andere obstakel en ontmoeten ze ook een hoop nieuwe vrienden. Wanneer de sluwe kat Banzou (Johnny Kraaijkamp Jr.) in de gaten krijgt dat de gewonde gans en kleine eendjes compleet weerloos zijn, opent hij de jacht op die lekkere hapjes. Tijdens hun reis komen Ben, Mo en Vie erachter dat ze elkaar meer nodig hebben dan gedacht en zien ze in hoe belangrijk familie is!

Mening
De film is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. En dat bleek wel, want de vier pubers en ik hebben er van genoten! Voor jongere kinderen kan hij spannend zijn door de enge uitstraling van de kat die achter de eendenkuikens aan zit en ook omdat het verhaal af en toe echt even spannend is.

De film ziet er prachtig uit, veel mooie beelden, achtergronden, kleuren. Het verhaal is niet heel origineel, maar wel innemend. Een wat arrogante gans die moet leren ook rekening te houden met anderen. Twee eendenkuikens waarvan de een vooral met eten bezig is en de ander probeert te ‘moederen’, een vlucht ganzen, aangevoerd door de vader van een gans die verliefd is op de arrogante gans, een gemene kat, een wijze schildpad, een moederkloek en nog veel meer personages.

De film is regelmatig spannend, ook tegen het eind wanneer je er achter komt waar de eendjes eigenlijk naar toe werden gebracht. Wat Duck Duck extra leuk maakt is de humor, heerlijk, we hebben echt gelachen!

Kortom: een heerlijke familiefilm voor iedereen die de spanning van een 6+ film aan kan.

Stemmencast
De stem van Ben wordt vertolkt door Daan van Rijssel, Johnny Kraaijkamp Jr. speelt de gemene kat Banzou en Kim-Lian van der Meij spreekt de stem in van de charmante gans Lily. Niemand minder dan Liza Sips en Patrick Martens nemen de stemmen van Vie en Mo, de jonge eendjes, voor hun rekening. Lenny de schildpad wordt vertolkt door Hero Muller en Niels Vogel, door zijn YouTube-kanaal beter bekend als ‘De Vogeljongen’, speelt de rol van Gilles.

Trailer

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nieuwe Downton Abbey film [informatie en trailer]

Toen ik naar de première van de eerste Downton Abbey film ging, had ik nog …