Aber Bergen – seizoen 1 [DVD-recensie]

Erik en Elea zijn een sluw en vasthoudend advocatenkoppel in Noorwegen. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. De scherpe, knappe en succesvolle Erik Aber kent iedereen en iedereen kent hem. Elea Bergen, die haar krachtige karakter achter een zachtaardig uiterlijk verbergt, is de liefde van zijn leven – totdat ze hem de deur wijst. Hun team en het bedrijf dat ze samen hebben opgebouwd raken verstrikt in een gevecht tussen twee personen die denken dat ze niet meer van elkaar houden. Nu moeten Erik en Elea niet alleen een aantal morele, politieke en wettelijke dilemma’s oplossen, maar ook privé en werk leren scheiden.

Recensie
Mijn man en ik kijken graag samen naar series. Meestal zijn dat Scandinavische of Britse detectives, spannend en met interessante personages. Aber Bergen is geen detective, wel Scandinavisch (het speelt zich in Noorwegen af) en de personages zijn zeker interessant te noemen!

De serie gaat over een advocatenkantoor waar meerdere mensen werken, maar de focus ligt op Erik Bergen en zijn ex-vrouw Elea. Al snel wordt duidelijk dat Erik erg veel moeite heeft met de scheiding, ondanks zijn pogingen om een “vrij” leven te leiden.

De twee werken samen, wel ieder aan eigen zaken, en ook die zaken zijn interessant, net zoals de manier waarop Elea en Erik er mee omgaan. Kortom: al na de eerste aflevering is Aber Bergen “goedgekeurd”.

 

Voordeel zowel als nadeel is dat de afleveringen drie kwartier duren… Kort genoeg om nog “even” een aflevering te kijken voor het slapen gaan, maar ook kort genoeg voor “nou… vooruit… Nog eentje dan…”. En zo hadden we al meteen een licht slaaptekort en weten we dat we de komende avonden een hele boeiende serie gaan bekijken, want hoewel de afleveringen een afgerond geheel vormen, nodigen ze toch uit tot doorkijken!

Aber Bergen – seizoen 1
3-DVD´s, 10 afleveringen, 450 minuten, Just Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Vrije val – Randi Fuglehaug

Wanneer je ooit nog van plan was om een parachutesprong te maken….. lees dit boek …

Share
Share