Let’s Sing, een game voor jong & oud waar je vrolijk van wordt!

let-s-sing-winactie-trotse-moedersMijn dochter kreeg voor haar tiende verjaardag de game ‘Let’s Sing’, inclusief een mooie microfoon. Deze laatste is eigenlijk niet nodig, je kunt ook je smartphone als ‘microfoon’ gebruiken, maar het maakt het wel veel leuker!

Op de disk staan 30 nummers, waarvan ik er een groot aantal herken van wanneer ik in de auto met de kinderen ergens naar toe ga en muziek op heb staan. Mijn dochter kent nog veel meer liedjes dan ik en kiest meteen een van haar favorieten uit om mee te zingen.

Het grappige is dat ze altijd meezingt, en haar tweelingbroer ook. Maar omdat ze de Engelse taal nog niet beheersen, komen er regelmatig zelfverzonnen teksten voorbij, wat ik dan wel weer schattig vind. De teksten die meelopen met de songs in de game zijn in het Engels, en het verbaast me hoe vlot mijn dochter nu de correcte teksten meezingt! Knap.

let-s-sing-recensie-copyright-trotse-moeders-1 let-s-sing-microfoon-game-winactie-trotse-moeders

Waarschijnlijk is de leeftijdsaanduiding PEGI 12 gebaseerd op de Engelse teksten, die voor kinderen die nog niet op de Middelbare school zitten, misschien te lastig zijn. Voor mijn dochter is het geen probleem. En wanneer de teksten inhoudelijk niet bedoeld zouden zijn voor jonge kinderen, merk ik daar niets van. Vertalen is er nog niet bij voor mijn tweeling en net als bij de radio, zingen ze vrolijk alles wat ze leuk vinden klinken.

In de PS4 versie die wij hebben, kun je de volgende onderdelen selecteren:

 • Classic:
  Zing een nummer solo of speel tegen je vrienden en vriendinnen. De speler met de hoogste score wint.
 • Duet:
  Alleen voor meerdere spelers. Zing een echt duet met je vrienden en vriendinnen, waarbij elke speler een deel voor zijn rekening neemt.
 • Pass The Mic:
  Deel een microfoon om samen met een partner te spelen. Tijdens het nummer krijg je een signaal om de microfoon door te geven aan je partner.
 • By Heart:
  Net als het speltype ‘Classic’, maar een deel van de songtekst verdwijnt tijdens de ronde.

let-s-sing-recensie-copyright-trotse-moeders-3 let-s-sing-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Voorlopig is mijn dochter helemaal tevreden met haar eigen microfoon waarmee ze haar eigen favorieten keer op keer mee kan zingen, maar ik kan me helemaal voorstellen dat ze de varianten met haar vriendinnen gaat uitproberen. Hieronder zie je de versies voor PS4 en Wii, met en zonder microfoon:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share