150 jaar Jubileum voor Uitgeverij Kluitman!

kluitmanUitgeverij Kluitman bestaat dit jaar alweer 150 jaar! Kluitman werd namelijk in 1864 in Alkmaar opgericht en is de oudste, zelfstandige uitgeverij van kinderboeken in Nederland.

Uiteraard laat Uitgeverij Kluitman laat deze jubileum niet zomaar voorbij gaan. Ter gelegenheid van hun 150-jarig bestaan heeft Uitgeverij Kluitman diverse activiteiten op het programma staan.

Zo is 17 mei de tentoonstelling Vet Gaaf geopend in Kranenburgh te Bergen. De tentoonstelling bevat ruim honderd illustraties van 150 jaar Kluitman. Verschillende tekenstijlen van illustrators laten vakmanschap zien. En boekverfilmingen brengen de karakters tot leven en contrasteren met de papieren originelen.

kluitman boekAanvullend op de tentoonstelling zulle er speciale voorleesmiddagen worden georganiseerd. Deze mooie en bijzondere tentoonstelling ‘Vet Gaaf’ is nog tot 20 juli 2014 te zien.

Verder zal op 4 juni a.s. de opening zijn van de Kameleon-expositie ‘De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork‘ in het Fries Museum in Leeuwarden. Dick Matena maakte exclusief voor het Fries Museum nieuwe illustraties van de beroemde Kameleon-boot.

Speciaal voor dit jubileum komt Uitgeverij Kluitman met wel een heel speciaal boek; Het geheim van Kluitman. Dit boek gaat over 150 jaar geschiedenis van een uitgeverij 1864 – 2014. In dit jubileumboek kun je o.a. het verhaal lezen van Peter Kluitman, die in april 1864 een uitgeverij en boekdrukkerij begon.

Verder zullen er een aantal bijzondere uitgaven zijn van o.a. Pietje Bell en De schippers van de Kameleon. Het is duidelijk dat 2014 een mooi en bijzonder jaar wordt voor Uitgeverij Kluitman!

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Project Paard: Red Madelief [recensie]

Lieve papa, ik breng verslag uit aan jou, via de ultrageheime document. Er zijn twee …

Share
Share