Dolfje Weerwolfje

‘Dolfje Weerwolfje’ staat er op het magazine voor op. Ik dacht zelf dat het om een reclame blaadje ging. Ik wist totaal niets af van het bestaan van een echt Dolfje Weerwolfje tijdschrift. Dolfje Weerwolfje is een karakter van de schrijver Paul van Loon. Ook ik heb vroeger de boeken gelezen van Paul van Loon en later ging ik voorlezen aan mijn oppas kindjes en stiekem vond ik Dolfje Weerwolfje ook harstikke leuk. Eens kijken of ik net zo enthousiast kan worden van het magazine.

Het opzet van het magazine is erg leuk bedacht met interviews en een stukje met ingezonden tekeningen, strips, puzzels, proefjes: eigenlijk teveel om op te noemen. Hartstikke leuk voor de kinderen die graag van alles te weten willen komen of gewoon fan zijn van Dolfje Weerwolfje! Mijn dochter van 8 jaar ziet het magazine en trekt het gelijk uit mijn handen. Tja, het is ook speciaal voor slimme kinderen en laat ik nou juist een slimpie in huis hebben! Ze bladert het een beetje door en gooit hem alweer weg. Voor jongens, is haar conclusie. Tja, als ik nogmaals door het boekje blader, zie ik dat ze toch een beetje gelijk heeft. Foto’s van jongetjes en proeven voor jongens. Zij is een echt meisje en houdt vooral van echte meisjes dingen. Dit blad is dus niet aan haar besteed.

Het Dolfje Weerwolfje tijdschrift is een maandblad en bedoeld voor kinderen die in groep 4, groep 5 of groep 6 zitten. Het is niet los in de winkels te koop, maar alleen via een abonnement. Je kan dan bijvoorbeeld 4 losse nummers bestellen voor € 15 of een halfjaar abonnement met daarbij bijvoorbeeld een Dolfje Weerwolfje rugzak en boek erbij. Inhoudelijk vind ik het lastig. Mijn dochter is niet zo’n fan van Dolfje Weerwolfje en vond het echt iets voor jongens. Als ouder zie ik wel dat het boordevol dingen staat waar kinderen lang mee zoet zijn. Als je kind geen fan is van Dolfje Weerwolfje, dan bladeren ze er waarschijnlijk snel doorheen. Dan is de prijs toch wel wat hoog.

TIP: In het tijdschrift staat trouwens dat er een echte Dolfje Weerwolfje club is waar je als kind lid van kunt worden. Onderaan staat iets heel moois beschreven aan de ouders: Paul van Loon’s Dolfje Weerwolfje staat voor verdraagzaamheid, anders mogen zijn, liefde voor de natuur én humor. De Dolfje Weerwolfje Club draagt deze waarden actief uit. Kijk, als je als ouder op zoek bent naar een verantwoord maandblad zou deze mooie duidelijke zin je wellicht over de streep kunnen helpen. En clubleden krijgen een mooie rugzak bij hun abonnement. 

Meer informatie>>

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Dolfje Weerwolfje: Weerwolvensoep

Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ …