Superjuffie in de soep

superjuffie in de soepHet is al de tweede keer in korte tijd dat er bijna een dier stikt in een stuk plastic dat in de zee drijft. Juf Josje en de kinderen besluiten daar iets tegen te doen, maar meester Snor vindt dat helemaal geen goed plan. Hij vindt dat juf Josje de kinderen te veel opjut, en houdt haar nog beter in de gaten dan anders. Het is vreselijk moeilijk om steeds weer nieuwe smoezen te verzinnen. De dag dat meester Snor haar gaat ontslaan lijkt steeds dichterbij te komen. Ook al is de dreiging groot, Superjuffie vliegt toch weg om een bruinvis in nood te redden. Maar kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

Recensie:
Superjuffie! Mijn dochter is enorm verrast en blij om een boek van Superjuffie te vinden in de doos met recensieproducten. Haar eigen juf leest voor uit  een boek van deze bijzondere juf en daar geniet ze enorm van. Het blijkt om een ander deel te gaan, maar de titel maakt haar wel erg nieuwsgierig. Want Superjuffie in de soep… Wat zal er gebeuren in dit avontuur? Snel slaan we het boek open en begin ik met voorlezen.

P1030623Mijn dochter heeft dus al eerder kennis gemaakt met dit Superjuffie, maar voor mij is het personage nieuw. Ik heb er wel eens wat van gehoord, maar nog nooit iets van gelezen. Ik ben dus ook benieuwd naar wat komen gaat! Direct merk ik dat het niets uit maakt of je deze juf kent. Dit verhaal begint met een inleidend stukje over het geheim van juf Josje.

Screenshot 2014-07-10 at 21.26.11Want deze lieve juf kan namelijk dieren horen praten. Wanneer er een dier in nood is, moet juf Josje een hapje krijt nemen en verandert ze op magische wijze in Superjuffie! Dan gaat ze er vandoor en redt ze het dier in nood.

Wanneer een bruinvis in nood is, komt Superjuffie direct in actie. Zonder na te denken, duikt ze de zee in. Het enige wat telt is de bruinvis vinden. Maar is ze dit keer nog wel op tijd?

Gelukkig blijkt al snel dat ze het leven van de bruinvis kan redden, maar daarna breekt er toch even paniek uit. Want hoe lang kan Josje eigenlijk zonder lucht? Ze is toch al behoorlijk lang onder water. Dan doet ze een bijzondere ontdekking…

Helaas blijkt dat meester Snor juf Josje goed in de gaten heeft gehouden. Ze heeft een spoor van krijtjes achter gelaten door een gat dat in haar jaszak zit. P1030626Het vervelende is dat meester Snor wil weten waarom ze met krijtjes op zak loopt, terwijl ze in de klas een digibord hebben. Oh jee, hoe redt Josje zich hier nu weer uit…

Superjuffie in de Soep is een grappig en spannend avontuur met een belangrijke boodschap. Als wij onze troep maar laten slingeren, wordt de zee steeds viezer. Er drijft nu al een enorme hoeveelheid plastic in de zee. Het probleem van de plastic soep moet aangepakt worden! En Superjuffie zou Superjuffie niet zijn als ze daar niet aan mee zou doen!

Superjuffie in de soep – Janneke Schotveld
Zelf lezen, hardcover, 144 pagina’s, van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Heerlijke zelfgemaakte paprikasoep [recept]

Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep …

Share
Share