Bert en Bart en de zoen van de zombie

Bert en Bart en de zoen van de zombie is een nieuw verhaal over twee jongens. Bert en Bart zijn twee broers die graag zombie strips lezen. Ze doen eigenlijk niets liever dan lezen. Hun moeder denkt daar heel anders over. Zij vindt sporten ook belangrijk en wil graag dat haar zoons sportief worden. Als zij op een dag televisie zit te kijken dan ziet ze dokter Dwangman op tv verschijnen. Ze gaat hem meteen bellen. Als dokter Dwangman langs komt, pakt hij meteen de strips af van de broers. Hij vindt dat lezen geen wedstrijd is. Bert en Bart moeten wedstrijden doen, zoals teenlopen en knotstikkertje. Ze proberen het behandelteam te verslaan. Zal het ze lukken en kunnen ze dan weer zombiestrips lezen?

Bert en Bart en de zoen van de zombie bevat meerdere kleine hoofdstukken en die ruim zijn ingedeeld. Dit maakt het lezen voor kinderen makkelijker. Er staan veel tekeningen,van onder andere veel zombies, in het boek. Doordat er veel zombies is instaan en de tekst soms best eng beschreven is, vind ik het een leesboek voor wat oudere kinderen. Zelf zal ik er bijvoorbeeld niet voor kiezen om het nu al voor te lezen aan mijn zoon van 5 jaar, ondanks dat hij het misschien wel interessant zal vinden. Het is echt een leesboek voor stoere jongens van 7 jaar en ouder. Daarvoor is het heel goed te doen.

Leuk om te weten: het boek is genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury 2013.

Bert en Bart en de zoen van de zombie – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Leesboek, Hardcover, 101 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>


Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share