Woezel en Pip Vies vies vies

Vies vies vies.
Woezel en Pip maken zich viezer dan vies.
En dan moeten ze in bad.
Maar dat vinden ze helemaal niet leuk.

Je kunt nu ook zelf de avonturen van Woezel en Pip lezen in Vies vies vies, De boot gaat om! en Een ster voor Pip. De verhalen worden steeds iets moeilijker. Probeer het maar!

Recensie
Woezel en Pip zijn bij veel jonge kinderen geliefd en het is dan ook niet vreemd dat er nu ook speciale leesboekjes zijn uitgebracht voor de beginnende lezertjes. Vies vies vies is een AVI-Start boekje, de andere boekjes van Woezel en Pip volgen daarna en gaan stapsgewijs mee met de vorderingen van je kind.
Op elke bladzijde staat een vrolijke, kleurrijke prent en een paar zinnetjes. Leestekens worden wel gebruikt, maar hoofdletters bijvoorbeeld niet. De korte zinnen zijn afgedrukt in een lekker groot en zeer duidelijk lettertype, zodat het goed en eenvoudig is om te lezen. Door het aantal zinnetjes beperkt te houden en de pagina te voorzien van een leuke tekening van Woezel en Pip, blijft het zelf lezen leuk. Neem vooral ook met je kind de tijd om de prenten te bekijken en lees bijvoorbeeld af en toe zelf een bladzijde. Dat zorgt er voor dat je kind lang plezier in het lezen zal houden.

Wat ik zelf erg leuk vind is dat het onderwerp ook dicht bij de belevingswereld van kinderen ligt. Vies worden heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen en dus is een boek lezen over dit onderwerp is natuurlijk extra leuk! Samen met mijn dochter lees ik regelmatig dit boekje. Vaak lees ik het meeste voor, terwijl zij zo nu en dan een paar zinnen voor haar rekening neemt. Maar het lezen gaat haar steeds beter af en dus leest ze steeds iets meer.

Woezel en Pip zijn creaties van de in 2004 overleden Guusje Nederhorst. Haar echtgenoot – Dinand Woesthoff – heeft na haar overlijden de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. Met de aankoop van dit boekje (maar dit geldt voor alle Woezel en Pip producten) steun je deze foundation. De opbrengst wordt gebruikt voor “vergeten” kinderen die – om persoonlijke redenen – in opvangcentra verblijven.

Woezel en Pip Vies vies vies – Guusje Nederhorst
Leren Lezen, hardcover, 26 pagina’s, Moon Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share