BBQ een feest

We hebben niet het beste weer gehad deze zomer, maar nu kan de barbecue toch eens aan. Wil je eens wat anders dan het standaard lapje vlees (lees hamburger of saté stokje) met een stukje stokbrood en sla? Dan is het boek BBQ een feest een inspiratiebron!

Recensie
Dit boek zit vol geweldige recepten. Stuk voor stuk heerlijke voorgerechten, maaltijden, nagerechten en voor hapjes. Als je niet beter zou weten, lijkt het een regulier kookboek. Maar alles wordt bereid op de oude vertrouwde barbecue. Wat dacht je van een zwoele coctailparty met hapjes zoals carpaccio van warm gerookte lamsfilet met gegrilde knoflooktapenade en gevulde portobello’s met barbecuespekblokjes. Of gevulde puntpaprika met feta en chorizo of minipizza’s met pompoencrème. En dat zijn slechts een paar van de hapjes!

Natuurlijk is dit boek bedoeld om eens wat anders voor te schotelen vanaf de barbecue. Maar veel van deze recepten kan je ook gewoon middels een fornuis bereiden, vermoed ik. En eerlijk is eerlijk: geen van de recepten zou ik zo van een barbecue verwachten. Je maakt dus echt de blits met een etentje van de grill met deze recepten!

Over Peter de Clercq:
Peter werd in 2003 wereldkampioen barbecue. Sindsdien gaat hij door het leven als de bekendste grillexpert van België. Hij publiceerde al eerder bestsellers als Basic BBQ en BBQ-bijbel.

BBQ een feest – Peter de Clercq
Kookboek, hardcover, 192 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …