Sing – nu uit op DVD en Bluray [recensie]

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon (Matthew McConaughey). Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant (Tori Kelly) met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla (Taron Egerton) die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson) die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Nederlandse stemmen door o.a: Chris Zegers, Gordon Heuckeroth, Birgit Schuurman en Fedja van Huêt

Recensie
De film Sing heb ik samen met mijn jongste zoon in de bioscoop gezien. Regelmatig doe ik iets met een van de kinderen, mama-tijd, maar dat betekende wel dat de andere twee kinderen tot hun grote ongenoegen de film Sing nog niet gezien hebben. Gelukkig is Sing nu uit op DVD en op Bluray.

We kregen de Bluray-versie ter recensie. Erg prettig, want dit is echt een film die we nog héél vaak gaan zien! Hij is zo leuk!

Het verhaal draait om Buster, een Koala die al vanuit zijn jeugd weet wat hij wil: het theater runnen. Helaas komt het theater financieel in de problemen. Om het theater nieuw leven in te blazen organiseert Buster een talentenjacht. Zijn assistente, die ongeveer even oud is als het theater, maakt een fout en daardoor denken de kandidaten dat ze 100.000 euro kunnen winnen….

Er worden verschillende dieren gevolgd in aanloop naar de show en uiteindelijk worden er een aantal finalisten gekozen die allemaal een bijzondere achtergrond hebben die voldoende aandacht krijgt en al een mini-verhaaltje op zich is. Zoals de uiterst verlegen olifant, een stekelvarken die haar vriendje zo leuk vindt dat ze niet ziet hoe hij haar behandelt en een varken die de Trotse Moeder van maar liefst 25 biggen is (en dan denk ik dat ik het soms druk heb….). Zij wordt overigens gekoppeld aan Günter… geweldig!

Dan is er nog een muis die op het verkeerde pad raakt en in de problemen komt en een gorilla die juist niet in het criminele circuit van zijn vader terecht wil komen. Allemaal willen ze graag optreden.

Verder heeft Buster nog een beste vriend, die een oma heeft die op meerdere manieren een rol speelt in deze film. Kortom: een heleboel personages die stuk voor stuk leuk zijn om te volgen en die samen een fantastische, vrolijke film maken.

Veel muziek uiteraard, heerlijk veel bekende nummers. En het verhaal ontwikkelt zich minder voorspelbaar dan je op het eerste gezicht denkt…. Meer vertel ik niet, ga deze film gewoon (meerdere malen) kijken, hij is echt enorm leuk, en zeker niet alleen voor kinderen!

De DVD Sing bekijk / bestel je hier >>>>

De Bluray Sing bekijk / bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share