Kerstmis in (Dick Bruna) stijl

Wat heeft Dick Bruna toch een prachtig werk nagelaten. Zulke prachtige tekeningen, zo herkenbaar en schijnbaar eenvoudig. De al zo’n 50 jaar geleden voor het eerst verschenen versie van het Kerstverhaal, getekend en verteld door Dick Bruna, mag een klassieker genoemd worden en er is ook een prachtige houten kerststal met de herkenbare figuren om Kerstmis compleet te maken. In onderstaande video kun je Dick Bruna zelf het verhaal van Kerstmis horen voorlezen, begeleid door de karakteristieke tekeningen:

Bespreking
Het boek Kerstmis had ik al toen mijn oudste nog maar een ukkie was. Inmiddels is hij al bijna 14 jaar, maar nog steeds komt het “kerstverhaal van nijntje” ieder jaar weer tevoorschijn om voorgelezen te worden. Er komt overigens geen nijntje in voor 😉

Kerstmis – klassieker door Dick Bruna

De kerststal had ik destijds ook gekocht, maar daar is zoveel mee gespeeld dat hij verre van compleet was. Omdat hij makkelijk uit elkaar te halen is, is hij ook wel mee op vakantie gegaan wanneer we in de kerstvakantie ergens anders waren en behalve “baby Jesus”, een boom, 2 koningen, Jozef en een schaap, zijn de meeste andere stukken verdwenen… Een nieuwe Dick Bruna kerststal was dus meer dan welkom!

 

Deze is nog mooier dan de vorige. Hij ziet er hetzelfde uit, maar de stukken zijn iets dikker en blijven beter staan. Ook prettig voor wanneer peuter-handjes mogen helpen om alles weg te zetten. De onderdelen passen perfect in elkaar en hoewel er geen os bij zit, is de set compleet genoeg om het hele kerstverhaal na te spelen.

 

Eigenlijk zou ik iederen met jonge kinderen aanraden om zowel het boek als de kerststal in huis te halen. Het is zo’n mooie en onschuldige versie van een klassiek verhaal dat het in veel huishoudens prima tot zijn recht kan komen!

Voor het boek Kerstmis van Dick Bruna, klik hier >>>>

Voor de houten kerststal van Dick Bruna, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …