Meester Max en de mini-monsters

Meester Max_cover 3.inddOmdat juf Wendy ziek is, komt meester Max invallen. En dat valt in het begin niet mee. Want kleuters doen alles anders dan grote mensen zouden willen. Veters strikken, blubberkastelen, melk met beestjes, losse tanden, een toneelstuk spelen voor vaders en moeders, luizen op hoofden er gebeurt zoveel in een kleuterklas. Maar meester Max krijgt de smaak al snel te pakken en wil nooit meer weg uit de klas vol mini-monsters.

Recensie
Ik kende de verhalen van meester Max al wel, al heel wat jaartjes geleden heb ik een paar boeken voorgelezen aan mijn oudste dochter van nu twaalf jaar. Mijn jongste dochter van acht bleek meester Max al wel te kennen (eh, natuurlijk ook van dat boek dat in de boekenkast van haar zus staat …) en griste Meester Max en de mini-monsters uit mijn handen zodra het uit de doos met recensie-items kwam.

image

Snap ik wel, want meester Max is leuk! En dit is ook nog eens een uitgave die er aantrekkelijk uit ziet met illustraties in kleur en gedrukt op mooi zwaar glad papier. Een extra dikke uitgave, omdat het een omnibus met twee delen is. Nog meer leesplezier dus. Jongste is gelijk gaan lezen en heeft het aan de kant gelegd voor vervelende verplichtingen zoals eten, slapen en naar school gaan, maar eigenlijk wilde ze alleen doorlezen … Zegt dat eigenlijk niet al genoeg over dit boek?

image

Meester Max en de mini-monsters kunnen een beetje oudere kinderen dus heel goed zelf lezen. Maar het is ook erg leuk om meester Max aan jongere kinderen voor te lezen. Liefst aan kleutertjes, want de herkenning is enorm. Zowel voor jou als ouder, maar vooral ook voor je kind. Dat kan ook bijna niet anders, want Rindert Kromhout, de schrijver, heeft zelf ook voor klassen met kleuters gestaan. Leuk aan zijn verhalen is dat hij het verhaaltje de ene keer vanuit meester Max schrijft, maar met net zoveel gemak het verhaal vanuit een van de kleuters vertelt.

image  image
Je kan de verhalen in Meester Max en de mini-monsters los van elkaar lezen. Het kan soms goed uitkomen om een bepaald onderwerp vandaag voor te lezen en niet te wachten tot het over een paar dagen pas aan de beurt is.
De illustraties zijn vrolijk en leuk en nodigen uit om elke keer toch nog een extra verhaaltje te lezen.

Meester Max en de mini-monsters – Rindert Kromhout
Bekijk op bol.comKinderboek, hardcover, 144 pagina’s, Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share