Drie vriendinnen op avontuur (De Leesbende)

drie vriendinnen op avontuurDrie vriendinnen op avontuur is een nieuw boek in de serie “De Leesbende” van uitgeverij Deltas.

Recensie

Mijn lieve kleine leesbeest van acht staat open voor alle boeken die ze denkt te kunnen lezen. Het mag spannend zijn, het mag een echt meidenboek zijn, het mag (te) makkelijk zijn en het mag nogal pittig zijn, ze leest alle boeken die maar voor handen zijn voor haar.

image Drie vriendinnen op avontuur
is een boek dat geschreven is voor meisjes van 8 tot 11 jaar. Het is best een spannend verhaal, vandaar ook de toevoeging ‘voor avontuurlijke meisjes’.

Drie vriendinnen op avontuur gaat over Myrthe, Zoë en Irina. Zij zijn dikke vriendinnen en willen een meidenclub oprichten. Volgens mij past het onderwerp meidenclub prima bij de leeftijdsgroep 8 tot 11. Ik weet namelijk dat het kleine leesbeest vorig jaar op school tijdens de pauze een vergadering heeft belegd met alle meiden in de klas. Ik geloof om een strategie te bedenken om de jongens uit de klas op afstand te houden of zo …

Maar goed, de meidenclub van de Drie vriendinnen op avontuur. In het bos ontdekken de meiden een verlaten boomhut en die is natuurlijk perfect om tot clubhuis te bombarderen. Maar de politie houdt hen tegen, want meisjes horen niet alleen in het bos te zijn. Dat is gevaarlijk en er lopen dieven rond. Dat is voor de meidenclub genoeg reden om op avontuur uit te gaan.

image

Het kleine leesbeest heeft het boek met veel plezier gelezen. Ze vond het verhaal leuk en was ook erg te spreken over de illustraties. Hoe goed ze ook leest, de afwisseling van illustraties in een boek stelt ze nog wel op prijs. Ze heeft een goed oog voor detail, want ze wilde wel even kwijt dat een bepaalde afbeelding van het hondje Spikey meer dan eens werd gebruikt …image

Drie vriendinnen op avontuur is inderdaad een leuk en spannend boek . Ik ben blij dat er steeds meer spannende boeken op niveau komen en dat AVI-boeken niet meer in zoetsappige verhaaltjes blijven steken.

De auteur Netty van Kaathoven heeft een eigen website en hier beantwoordt ze vragen over zichzelf. Om te gebruiken bij een spreekbeurt of boekbespreking op school bijvoorbeeld.

Drie vriendinnen op avontuur – Netty van Kaathoven
Bekijk op bol.comKinderboek, hardcover, 80 pagina’s, Deltas Centrale Uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

image

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …