De laatste sterft

de laatste sterft 2In het boek De laatste sterft raken de levens van drie kinderen door extreme gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Zij blijven als enige overlevenden over. De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Patholoog-anotoom Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de 16 jarige Julian ‘Rat’ Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. Samen met rechercheur Jane Rizzoli stort ze zich op het onderzoek naar de moorden op de families.

Recensie
Het boek De laatste sterft is een thriller uit de Rizzoli & Ilses serie dat grote bekendheid kreeg doordat het succesvol verfilmd is als televisieserie. Rizzoli & Ilses wordt ook in Nederland al enige tijd uitgezonden. De boeken en dus de televisieserie gaat over de rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anotoom Maura Isles. Deze vrouwen zijn vanuit hun zakelijke contacten bevriend met elkaar geraakt en lossen tezamen vele zaken op.

de laatste sterftHet boek De laatste sterft vertelt een zeer spannend verhaal van drie kinderen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, anders dan dat het wel erg toevallig is dat bij alle drie van deze kinderen zowel de ouders (en broers en zusjes) vermoord zijn als hun pleegouders. En beiden keren overleefden zij het als enige… Het verhaal ontrafelt zich als een echte thriller met een aantal onverwachte wendingen. Het is een verhaal dat lekker weg leest en dat je niet weg kan leggen zodra je in het tweede deel van het verhaal zit.

Toch had ik moeite met het lezen van dit boek. Zelf ben ik niet echt bekend met de serie. Eerdere boeken heb ik niet gelezen en sporadisch een deel van een televisie uitzending gezien. Ik weet dus wel wie deze vrouwen zijn, maar echte verhaallijnen ken ik niet. Het verhaal is doorspekt met diepere verhaallijnen die zich niet alleen in dit boek afspeelt, maar over meerdere boeken. Verhaallijnen waar gerefereerd werd naar andere avonturen en verhaallijnen met een open eind aangezien ze daar vast bij een volgend verhaal mee verder gaan.

Als lezer die niet bekend is met de andere boeken van deze serie leest dit ongemakkelijk. Ik heb continu het gevoel dat ik delen mis en dat ik tekort gedaan wordt omdat ik niet precies weet waar ze het over hebben. Voor het detective verhaal van dit boek maakt het niet heel erg veel uit, maar er zat wel een irritatie bij mij tijdens het lezen zodra er weer gerefereerd werd naar andere dingen.

Al met al is het verhaal de moeite waard. Zeker in deze pocketversie die maar € 5 kost. Voor die prijs is het een heerlijk boek dat je niet kan laten liggen.

De laatste sterft – Tess Gerritsen
Detective pocket, paperback, 365 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Het verraad van Montverre

Alweer zo’n prachtige cover voor het nieuwe boek van Bridget Collins: Het Verraad van Montverre. …

Share
Share