how to train a dragon

Hoe tem je een draak: wie is wie

De nieuwste animatiefilm van Dreamworks How to train a dragon draait vanaf vandaag in de bioscoop. Deze film van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda is een avontuurlijke en grappige film is vol stoere Vikingen en wilde draken.

Maar wie is nou wie? Lees hier alles over de verschillende personages en draken:

how to train a dragonHIKKIE
Het valt niet mee om het slimme zoon van een potige Vikingstamhoofd te zijn, maar Hikkie is te pienter om tijd te verprutsen aan zelfmedelijden. Hij wordt een Vikingkrijger, maar dan wel op zijn eigen manier. Maar helaas, in de onbehouwen Viking wereld zorgen Hikkie’s wereldwijze opmerkingen en ironische gevoel voor humor er alleen maar voor dat hij nog meer een buitenstaander wordt. Als Hikkie bevriend raakt met zijn kwaadaardige vijand, een gewonde, wilde draak, begint hij een spannend en ingewikkeld dubbelleven. Overdag gaan hij en zijn leeftijdsgenoten de confrontatie aan met een stel gevangen draken. Maar bij nacht groeit er een door de Vikingen verboden vriendschap tussen hem en een schitterend, maar levensgevaarlijk beest, dat hij opnieuw leert vliegen. Als hij die twee conflicterende werelden zou kunnen verzoenen, zouden de Vikingen en de draken wel eens bevrijd kunnen worden van hun eeuwenoude conflict, en dat zou hun leven voor eeuwig veranderen.

how to train a dragonASTRID
Astrid is aantrekkelijk, energiek en stoer: Astrid is precies zoals een Viking moet zijn. Met haar prestatiegerichte, vastbesloten karakter is ze niet erg snel onder de indruk. Maar Hikkie, daarentegen, is wel erg onder de indruk van haar. Als Hikkie in toenemende mate last krijgt van zijn geheime dubbelleven is Astrid de eerste die argwaan koestert.

how to train a dragonVISSENPOOT
Vissenpoot is groot van lijf en leden, maar heeft hersens ter grootte van een erwt. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, staat hij waarschijnlijk ergens in een hoekje. Met z’n vinger in z’n neus.

how to train a dragonSNOTVLEK
Hij is gemeen, hij is sterk, hij is oerdom en hij stinkt als het oordeel… Met andere woorden: hij is de perfecte Viking. In een dorp waar ‘alleen de sterken meetellen!’ telt hij voor tien. Maar als zijn ‘vriendinnetje’ Astrid aandacht krijgt voor ‘Hikkie Verschrikkie’ zweert Snotvlek wraak.

how to train a dragonSTOMPUM DE FORSE
Stompum is de ouderwetse hoofdman van een stam gespierde Vikingen. Als vader bakt hij er maar weinig van: hij begrijpt zijn bijdehante zoon niet. Stompum hoopt van zijn jongen een man te maken en laat hem de Drakentest doen: een gevaarlijke beproeving die moet uitwijzen hoe Hikkie zich staande houdt in een man-tegen-draak-gevecht. Stompums grootste angst is dat Hikkie’s zwakte de ondergang van de stam zal betekenen. Maar dankzij Hikkie ontdekken Stompum en de stam een nieuw soort kracht.

how to train a dragonSCHORRIE & MORRIE THORSTON
Schorrie (jongen) en Morrie (meisje) zijn een tweeling. Het is een stelletje vuile smiechten met barbaarse bedoelingen en een slecht humeur dat elkaar constant het leven zuur maakt. Ze zijn dol op de spanning van het gevaar, begeven zich daarom enthousiast in riskante situaties omdat ze daar nu eenmaal erg van genieten.

how to train a dragonROCHEL VAN FLUIMEN
Rochel is nors, knorrig en onbehouwen. Het is een door de wol geverfde krijger die de taak heeft om nieuwe rekruten op te leiden. Hij is de vertrouweling van zowel Stompum als Hikkie en dus heeft hij de onaangename taak om tussen hen tweeën te bemiddelen. Rochel bedoelt het goed, maar hij zit vol slecht advies, waarvan hij iedereen gratis en voor niets voorziet.

how to train a dragonAKELIGE ADDER
Laat je niet in de luren leggen, want de prachtig gekleurde Bonte Vlegel is tegelijkertijd ook heel gevaarlijk. Hij is onberekenbaar, agressief en heel erg driftig. Hij is een echte ijdeltuit en besteedt veel tijd aan het gladstrijken van zijn schubben.

how to train a dragonGRONKEL
De Gronkel heeft een stevig lijf en kleine vleugeltjes die hij enorm snel kan bewegen. Hij kan zowel achteruit als zijwaarts vliegen. Als de Gronkel aanvalt, verplettert hij zijn vijanden met zijn uitschuifbare staart waaraan aan het einde een knotsachtige bal zit. Of hij gebruikt zijn kop als een stormram. Hij is meedogenloos, koppig en direct, zoals een woeste neushoorn, maar hij is heel trouw aan zijn berijder.

how to train a dragonMONSTERNACHTMERRIE
De trots van alle drakensoorten is de Monsternachtmerrie, die er van alle draken er het angstaanjagendste uitziet. Zijn belangrijkste wapen is zijn dikke, plakkerige brandende kerosine-gel. Zijn aanvalsstrategie is dat hij zich van top tot teen in vuur en vlam zet en je vervolgens aanvalt. Als het op vechten aankomt, is hij als eerste van de partij en vertrekt hij pas als laatste.

how to train a dragonRAZENDE RITZERUG
De Razende Ritzerug is van alle draken het allervreemdste. Je herkent de Razende Ritzerug gemakkelijk (en raad eens hoe hij aan zijn naam komt): hij heeft twee koppen die elk een eigen nek hebben. Hij is de allerlangste draak, maar hij heeft ook de kleinste vleugels. Maar met zijn korte, stevige pootjes is hij noch in de lucht, noch op de grond een uitblinker.

how to train a dragonHELLEVEEG
De Helleveeg is de zeldzaamste en de slimste van alle draken, en wordt gekenmerkt door zijn donkere kleur, zijn hypnotiserende gele ogen, geringe afmetingen, zware borstpartij en korte nek. De Helleveeg heeft van alle draken naar verhouding tot zijn lijf de grootste vleugels. Hij vliegt hoger en sneller dan de anderen, kan langer in de lucht blijven en kan verticaal opstijgen. In de lucht is hij gracieus, maar op de grond behoorlijk onbeholpen. Door zijn ongebruikelijke schot (een semi-vaste massa die brandt met acetyleen/zuurstof-vlam) ontploft elk doelwit zodra dat is geraakt. De Helleveeg gebruikt de nachtelijke duisternis om vrijwel ongezien dorpen, schepen en legers te bombarderen.

how to train a dragonTERRIBLE TIRAN
Dit is de kleinste van alle bekende drakensoorten, maar hij is wel het talrijkste. Hoewel er naar verluidt duizenden Tirannen zijn, zie je ze zelden. Tirannen besteden het grootste deel van hun energie aan onderlinge gevechten. Ze rivaliseren met elkaar als ruziënde broers en zussen.

Lees ook:
Hoe tem je een draak?
De première van Nanny McPhee 2
Alice, welkom in een nieuw Wonderland

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Speel met de draken uit Hoe Tem je een Draak

Voor de échte drakentemmers en temmers in opleiding biedt Spin Master vanaf dit voorjaar haar …