Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Wat gebeurt er in de winter? Waar komt al die sneeuw vandaan? En wat gebeurt er met het water? Welke dieren vinden het leuk in de winter en zijn echte sneeuwhelden? En welke dieren hebben een dikke jas of zijn arme bibberaars? Je komt het allemaal te weten in dit winterboek boordevol weetjes en grappige verhalen.

Recensie
Van suikerbomen tot sneeuwhelden is een informatief boek voor kinderen vanaf drie jaar waarin schitterende foto’s van dieren staan en waarin de winter zijn intrede doet. Elke pagina bevat informatie over een bepaald dier of juist een stukje natuur. De informatieve tekst is leuk gebracht, zodat het gewoon een heel leuk voorleesverhaal is. Bovendien staat onderaan elke bladzijde een vraagje, die kinderen kunnen beantwoorden. Soms is het nodig dat ze goed geluisterd hebben naar het verhaal, soms is het gewoon een leuk opdrachtje waarin ze dieren moeten zoeken of tellen. Aandoenlijke tekeningetjes wisselen de mooie natuurfoto’s af en samen vormen ze een vrolijk, maar ook realistisch geheel.

Mijn dochter is erg leergierig en dieren zijn een favoriet onderwerp. Het duurt dan ook niet lang of mijn dochter zit heerlijk te bladeren in dit boek. Nadat wij eenmaal het boek hebben gelezen, bedenkt ze zelf de tekst bij de plaatjes en foto’s, terwijl ze het boek doorbladert.

Ze mag ook graag haar verworven kennis delen met anderen, dus bezoek wordt getrakteerd op de meest leuke weetjes over beren (weet je, die slapen de hele winter) en schapen (die hebben een winterjas aan). Trotst komt ze dan met het boek op de proppen.

Van suikerbomen tot sneeuwhelden is een boek over het seizoen de winter. Het boek behoort tot een serie boeken over de verschillende seizoenen. Andere titels uit deze serie zijn: van boomklimmers tot slaapkoppen, van dikbillen tot langnekken, van speurneuzen tot herrieschoppers en van sprookjesbomen tot scharrelaars.

Van suikerbomen tot sneeuwhelden – Mack
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share