Ragdoll

Op de cover van mijn exemplaar van Ragdoll prijkt een sticker met “Bestverkochte thrillerdebuut van 2017”. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen…

Wanneer je, net zoals ik, houdt van thrillers die nogal gruwelijk lijken, is dit een boek wat op zal vallen tussen de andere boeken.

Een lichaam, samengesteld uit lichaamsdelen van 6 verschillende slachtoffers. Liefhebbers van boeken van Patricia Cornwell en Fitzek zullen ook aangetrokken worden door het plot van dit boek.

Algemene informatie:
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?

Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Mening:
Wat een boeiend boek is dit. Vanaf het begin word je er in meegenomen. Bizar dat je weet wie er vermoord gaan worden. Je denkt natuurlijk dat een moord eenvoudig te voorkomen is wanneer er tevoren aangekondigd wordt wie er wanneer vermoord gaat worden, maar vreemd genoeg loopt het anders. En gelukkig maar, want het maakt Ragdoll een heel spannend boek!

Ook erg goed is de manier waarop de verbanden tussen de eerste 6 slachtoffers en de aangekondigde 6 mensen op de lijst steeds duidelijker worden.

Een prima opgebouwde thriller met een origineel plot. Ik kijk al uit naar het tweede boek van Daniel Cole (Marionet).

Ragdoll – Daniel Cole
Paperback, 399 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …