Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos

Slaven van het Giechelbos-trotse-moedersDikke Tot woont in Totsmania, het verborgen land achter de regenboog. Net als alle andere Totten heeft hij last van werkkriebels en gaat naar de wereld achter de regenboog om mensen te helpen en te werken. Hij komt echter terecht in Kwezelee, waar werken verboden is. Hier komt hij achter het vreselijke geheim, waar door niemand over gesproken wordt…

Recensie

Mijn jongste zoon (7) heeft Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos gelezen. Hij heeft hieronder zelf een recensie geschreven:

Het boek gaat over een Tot. Dikke Tot. Tots zijn een soort half dwerg-half mens en ze wonen echter de regenboog. Tots werken en dat doen ze graag. Ze hebben zelfs werkkriebels als ze niet werken.

dikke-tot-tekstDikke Tot komt bij een vriend die na een tijdje boos wordt en dan gaat hij naar een andere vriend. Dan wordt hij weer meegenomen omdat hij stiekem naar buiten is gegaan. Hij gaat met een lachbol naar Kwezelee (als straf) waar hij niet mag werken, maar dat wil hij natuurlijk wel. In Kwezelee is een groot geheim. De Boomwortels (half mens / half boomwortel) zijn de werkers en de mensen in Kwezelee mogen dat niet weten want anders komen de mensen er achter dat er wordt gewerkt en er mag eigenlijk alleen gespeeld worden.

Ik vind het een super-leuk boek. Het is wel een beetje een serieus boek, wel goed gedaan zo’n hele nieuwe wereld, ik vond het indrukwekkend.”

Slaven van het Giechelbos is het eerste deel van de door Gé Ansems geschreven serie Dikke Tot. Mijn zoon is 7 jaar en vindt boeken die zich in een bedachte wereld afspelen erg interessant. Hij leest momenteel De Hobbit en ook de eerste delen van Harry Potter die ik heb voorgelezen, vond hij geweldig. Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos is een boek wat zich in een door Gé Ansems gecreëerde wereld afspeelt en mijn zoon verloor zich echt in dit fantasievolle en spannende verhaal.

Screenshot 2014-09-21 at 13.03.06

Wanneer je kind goed kan lezen en van dit genre houdt, kun je het al eerder laten lezen dan voor het tiende jaar, maar eigenlijk is het beter geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10 (daar is het ook voor bedoeld). Ik heb zelf ook een stuk gelezen en ook ik vond het een goed geschreven boek wat erg tot de verbeelding speelt. Zeker aan te raden om voor te lezen of om door je kind(eren) zelf te laten lezen.

Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos – Gé Ansems
Paperback, 300 pagina’s, Macc Uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

Dikke-tot-in-de-greep-van-de-roofboekenEr is ook een tweede boek van Gé Ansems verschenen over Dikke Tot: Dikke Tot – In de greep van de roofboeken.

Klik hier om het boek te bestellen >>>>

Kik hier om de recensie van Dikke Tot – In de greep van de roofboeken te lezen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Leuk, leuk leuk… boeken die over ‘magische dingen’ gaan. Ik heb als tiener al genoten …

Share
Share