Geef je tuin dit voorjaar een frisse, nieuwe look

Gebruik het voorjaar om de tuin bij je woning op te knappen. Pak de hogedrukspuit erbij om de groene aanslag van je tegels te verwijderen, schoffel de borders om het eerste onkruid van dit jaar te verwijderen en zorg dat waar nodig nieuwe planten gepoot worden. Zo geniet je komend zomer optimaal van de rust, ruimte en het leven wat een tuin je kan bieden. Niet voor jouzelf vormt de tuin een fijne plek; je kinderen hebben er de ruimte om te spelen met vrienden en vriendinnen.

Bij het opknappen van de tuin kun je de aanschaf van een nieuwe tuinset overwegen. In het bijzonder, wanneer je bestaande (houten) tuinset ernstig versleten is. Populair is tegenwoordig een set van aluminium of bijvoorbeeld wicker. Meer informatie over een tuinset van dergelijke duurzame materialen vind je op de website van aanbieders.

Kunststof stoelen met een houten tuintafel

Het voordeel van kunststof- en aluminium tuinmeubelen is het feit, dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Het is voldoende om dit materiaal periodiek af te nemen met een vochtige doek. Anders is dat bij een houten meubel; deze dien je jaarlijks of tenminste eens per twee jaar opnieuw in de lak of beits te zetten, om het meubel lang mooi te houden. Tegelijkertijd passen de verschillende soorten houten tuintafels goed bij het natuurlijke karakter van een tuin. Een tuin met uitsluitend kunststof tuinmeubelen is vaak minder mooi. Voordeel van een houten tuintafel is het gegeven dat je deze relatief makkelijk kunt schuren en lakken; het oppervlak is egaal en kent weinig lastige hoekjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten stoel voor buiten.

Kies voor een gazon met speelhuisje

Maak van de tuin een kindvriendelijke plek, door een groot gazon aan te leggen en dit te combineren met bijvoorbeeld een speelhuisje. Het aanleggen van een gazon hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maak hiervoor gebruik van graszoden, welke je bij diverse aanbieders online kunt bestellen. De graszoden zijn eenvoudig te verwerken. Belangrijk is wel dat je dit zo snel mogelijk na de levering van de graszoden doet. Zou je ermee wachten, dan is de kans groot dat de graszoden beginnen te broeien. Iets wat de kwaliteit van het gazon negatief beïnvloedt. Het voorjaar is een goed moment om een nieuw gazon aan te leggen in de tuin. Groot voordeel van een gazon ten opzichte van bestrating is het feit dat een gazon geen warmte vasthoudt in de zomer.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Een heerlijk terras creëer je zo

Nu het zomer is, spenderen we een groot deel van onze tijd thuis in onze …

Share
Share