Eerste hulp bij zindelijk worden

Een belangrijk moment het leven van je peuter is de fases rondom zindelijkheid. Veelal geeft het kind dit zelf aan en start er overdag mee. ’s Nachts zonder luiers kunnen is vaak nog wel een extra dingetje. Waar een kind overdag gemiddeld tussen zijn tweede en derde verjaardag zelf aangeeft te moeten plassen, is dat ’s nachts gemiddeld pas tussen de vierde en vijfde verjaardag. 

 

Lange adem

Zindelijk worden is ook een kwestie van een lange adem hebben. Soms moeten we geduldig zijn en zonder mopperen een tijdlang het bed wassen. Al moet het dagelijks. Maar als het dan nog steeds niet lukt, weet dan dat er oplossingen voor zijn. Een plaswekker bijvoorbeeld, waarvan je kind een seintje krijgt als hij naar het toilet moet gaan. Straf een kind niet, als het onverhoopt in zijn broek plast. Het hoort er allemaal bij.

 

Nattigheid

De luiers van nu zijn zo geavanceerd dat je kind helemaal niet voelt dat hij nat wordt als hij geplast heeft. Je kunt overwegen om overdag een ander soort luiers aan te bieden. Een goedkoper soort, waarbij het kind merkt dat er iets gebeurt. Of als het buiten lekker weer is kun je je kindje zonder luier in de tuin laten lopen. Geen probleem als er ineens iets ‘mis’ gaat.

 

De wereld van zindelijkheid

Als je peuter nog niet toe is aan zindelijk worden, dan geeft hij dat meestal gewoon nog niet aan. Je kunt het onderwerp onder de aandacht brengen door er samen boeken over te lezen. Er zijn bij de bibliotheek tal van boeken over dit onderwerp te vinden. Zo breng je het op een speelse manier in de wereld van je kind. Is jouw peuter dan nog helemaal niet bezig met het toilet of een potje, laat het dan even rusten. Het komt goed!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

De grote Kruidvat luier test

Je wilt als Trotse Moeder altijd het beste voor je baby en dat geldt ook …