Hoeveel papier gaat er in een boom?

Hoeveel papier gaat er in een boom? is het zevende deel in de vragen-van-kinderenserie, en het derde vragenboek van Bas van Lier. Dit deel, met vragen van kinderen over duurzaamheid, verschijnt in samenwerking met Gemeenten Duurzame Ontwikkeling (GDO).

Duurzaamheid is een thema waar kinderen grote belangstelling voor hebben. Vaak hebben ze daarover heel concrete vragen, zoals: Over hoeveel jaar smelt de Noordpool? of: Wanneer is de benzine op? en: Waarom stijgt de temperatuur? Zoekend naar oplossingen vragen kinderen verbaasd: Waarom zijn de milieuvriendelijke spullen duur en de slechte dingen goedkoper? en willen ze
antwoorden op vragen als: Waarom worden er zo veel vruchten uit het buitenland ingevoerd? Bas van Lier heeft in zijn eerdere boeken bewezen zulke vragen helder en vaak verrassend te kunnen beantwoorden.

Recensie:
Dit is een goed boek voor kinderen vanaf 9 jaar. Op een informatieve manier – niet belerend- wordt op allerlei vragen zoals hierboven vermeld ingegaan. Bv. Hoeveel Co2 stoot Nederland per dag uit? Waarom worden er zoveel vruchten uit het buitenland ingevoerd? Komt het ooit goed?

De schrijver Bas van Lier, geeft op een duidelijke manier antwoord op allerlei vragen. Het staat telkens over twee bladzijde uitgelegd en er zitten heldere tekeningen bij om het nog duidelijker te maken. Hij geeft ook suggesties hoe je zelf ook kan bijdragen aan een beter milieu met tips die je meteen kunt toepassen en die helemaal niet ingewikkeld zijn. Zelf vond ik het een interessant boek om te lezen, want ik had weleens vragen waar ik het antwoord niet geheel op wist en tijdens het lezen van dit boek, ben ik zeker meer te weten gekomen door de heldere uitleg.

Dit boek is een boek dat prima te gebruiken om te lezen, als naslagwerk, maar ook op scholen zou je er genoeg mee kunnen doen tijdens projecten duurzaamheid of milieu. Het zijn niet de makkelijkste onderwerpen die Bas van Lier behandeld in zijn boeken, maar hij doet dit uitstekend. Logisch, dan ook, dat hij in 2004 een Zilveren Griffel kreeg voor ‘Het Zeeboek”. Wat ik ook prettig vind is dat de schrijver op een positieve manier afsluit in Hoeveel papier gaat er in een boom? Want het komt allemaal wel goed, ook als jij je bijdrage levert aan een beter milieu. Ook dit boek is er eentje om te hebben: in je eigen boekenkast of in de schoolboekenkast! En wil je echt weten hoeveel papier er in een boom gaat? Dan zul je toch echt dit boek moeten lezen…..

Hoeveel papier gaat er in een boom?-Bas van Lier
Nederlands – Paperback,106 pagina’s | Gottmer Uitgeversgroep
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis …