Discussie over Zwarte Piet

sinterklaas-intochtAl enige tijd houdt de discussie over of Zwarte Piet wel of niet mag blijven de gemoederen in Nederland en België bezig. Inmiddels wordt deze discussie zelfs bij de Verenigde Naties gevoerd. Zwarte Piet, de vrolijke helper van Sinterklaas, zou discriminerend zijn. Een Facebookpagina “Pietitie” heeft binnen twee dagen al bijna 2 miljoen likes gekregen van mensen die hiermee aangeven dat Zwarte Piet moet blijven en de reacties op artikelen geven ook aan dat het gros van de mensen het onzin vindt dat een Nederlandse traditie zou moeten wijken omdat er mensen zijn die een link met racisme leggen, zoals al eerder gebeurde bij “negerzoenen”, “jodenkoeken” en “blanke vla”.

Wil je ook aangeven dat Zwarte Piet moet blijven? Ga dan naar Pietitie.nl om de petitie te tekenen.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …

Share
Share