Playmobil Country Grote Paardenranch

Er zijn allerlei pakketten in de Playmobil Country lijn die allemaal met paarden te maken hebben. Deze Grote Paardenranch is de grootste speelset in deze lijn. Dit pakket bestaat 486 stukjes. Om het gigantische “poppenhuis” (lees: complete manege met vier paardenboxen en een hooizolder) mee in elkaar te zetten, maar ook voor de vele accessoires. Zo zit er in deze Playmobil set 2 poppetjes, 3 paarden (2 grote paarden en 1 veulen), hekjes, een boom, een bankje, voedsel, schoonmaak spullen, borstels, prijzen, kleine diertjes en nog veel meer! Om alles helemaal mooi af te maken, zit er ook een stickervelletje bij met de namen van de paarden die je op de paardenboxen kunt plakken.

De Playmobil Grote Paardenranch heet niet voor niets “grote” paardenranch. De ranch heeft een afmeting van maar liefst 75 x 46 x 29 cm. Echt een speelhuis om ruimte voor te maken. Maar daar zal je kind geen moeite mee hebben; deze manege ziet er ontzetten mooi uit. Dit bouwpakket heeft 486 stukjes en vergt wel het nodige om in elkaar te zetten. Op de verpakking staat al de waarschuwing dat het ongeveer 90 minuten duurt om deze set te bouwen. En daar is niets aan gelogen. Dit is absoluut geen klus om even tussendoor te doen of tijdens een verjaardag. Hier moet je echt voor gaan zitten en de tijd voor nemen. Deze Playmobil set is bedoeld voor kinderen van 5 jaar en ouder. Om kinderen zelfstandig te laten bouwen is de 5 jaar grens te laag. Zeker omdat het zo’n groot project is die relatief lang duurt, kunnen kleuters dit niet alleen aan. Ook de wat oudere kinderen zullen moeite hebben om de concentratie en het overzicht te behouden. Gewoon even helpen dus, wat trouwens geen straf is als je het resultaat voor ogen houdt.

Is de manege in elkaar gezet? Dan komt pas het echte plezier. Vooral voor meisjes is het erg leuk om hier uren en uren mee te tutten. De paarden verzorgen en berijden, de poezenfamilie die komt kijken en natuurlijk iedereen te eten geven. Mijn dochters van 3 jaar, 5 jaar en 7 jaar kunnen hier echt dagen mee zoet zijn. Zelfs de jongste speelt driftig mee en dat kan makkelijk.

De Playmobil Grote Paardenranch is niet goedkoop. Wat ik zo op het internet kan vinden, ligt de verkoopprijs op dit moment tussen de € 90 en € 130. Dat is natuurlijk een flink bedrag, maar het is dan ook wel een hele uitgebreide speelset. Er hadden wat mij betreft nog wel wat meer paarden en poppetjes bij kunnen zitten, maar feit is wel dat alles van zeer goede kwaliteit is gemaakt. De gehele manege en alle accessoires zijn degelijk, tijdloos en zeer gedetailleerd. Deze speelgoedset kan echt jaren mee.

Bestel hier de Grote Paardenranch>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Bibi & Tina 3: De jongens tegen de meiden [recensie]

In een tijd waarin ineens genderneutraliteit steeds belangrijker wordt gemaakt, is het verfrissend om een …