Library Kiss [recensie]

Drie dagen opgesloten in de bibliotheek: droom of nachtmerrie? Library Kiss is een vrolijke en gevoelige jeugdroman over een bezoek aan de bibliotheek dat heel anders uitpakt dan verwacht. Een heerlijk liefdesverhaal om bij weg te dromen.

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.

Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Recensie
Autumn, Jeff, Lisa en Avi vormen een hecht vriendenclubje. Na een bezoek aan de bibliotheek, willen ze naar een vakantiehuisje. Kampvuur en gezelligheid in het vooruitzicht. Autumn rijdt met Jeff mee, ze heeft een oogje op hem. Misschien komen ze korter bij elkaar? Ze gooit haar rugzak in de kofferbak, en merkte toen dat ze hoognodig naar het toilet moest. Vlug liep ze terug de bieb in, die op het punt van sluiten stond. Dat was de reden dat ze er toch opgesloten raakte.

Toen ze dat ontdekte, liep ze in paniek de bieb door, maar alle ramen en deuren naar buiten waren gesloten, en met geen mogelijkheid open te krijgen. Daarbij zat ze zonder telefoon , en persoonlijke spullen, die lagen immers in de kofferbak. Om haar angst de baas te blijven, besluit ze hardop te gaan zingen, en put hoop uit het feit dat ze haar natuurlijk zullen missen en haar op gaan zoeken. Dat gebeurde echter niet. Het was er koud. Plots hoorde ze iemand lopen. Angst kwam in volle hevigheid terug. Wie of wat zou het zijn?

Ondertussen begon het al aardig donker te worden. Plots hoorde ze iemand op de trap, weglopen had geen enkele zin. Toen kwam er een jongeman binnen, met een mes in zijn hand. Ook hij schrok van haar aanwezigheid. Ze raakte samen aan de praat, en toen besefte hij dat hij daar met een mes stond, stopte hij het in zijn sokken.

Was hij wel te vertrouwen?
Hoe gaat het verder?

Daarover wil ik niets schrijven, want dan wordt er al snel teveel verklapt. Hopelijk komt je er zelf achter. Het is boeiend en prettig geschreven, je gaat echt met deze twee hoofdpersonen mee. De ontwikkeling zit vol met emotie, vragen en overleven, en verrassingen.

Het boek bevat 253 pagina’s, en voor mij was het spijtig toen ik het boek moest sluiten, ik heb er echt van genoten. Datzelfde gun ik iedere lezer.

Library Kiss – Kasie West
Deel uit de Young & Awesome reeks
Paperback, 253 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …