Alarm!

Een geweldig avontuur a la Sjakie en de chocoladefabriek.
Nergens op aarde bestaat er zo’n gek hotel als het Wiedeweer-hotel. Elke verdieping heeft zijn geheimen en elke kamer bevat fantastische uitvindingen. De gasten zijn een beetje gek of op zijn minst mysterieus. En eenden, die vind je overal!

Recensie
Alarm! is geïnspireerd door het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek, dat geeft hoge verwachtingen. Het advies is vanaf 9 jaar, en zo besluit ik het boek voor te lezen aan mijn zoon van 10.

De hoofdpersoon is Leo, een jongen van 10 jaar die in het Wiedeweer-hotel woont samen met zijn vader, die daar werkt als klusjesman. Zijn moeder is overleden. De avonturen, de kamers, het hotel, de gasten, het personeel en zelfs de eenden, allemaal beeldend omschreven. Het is net alsof jezelf in het fantasierijke hotel bent. Samen met Leo beleef je avonturen vol met verrassingen. Het einde van het verhaal is geen verrassing, maar zo’n “en-ze-leefde-nog-lang-en-gelukkig-einde” vind ik horen bij een kinderboek.

Als het boek uit is vertelt zoonlief me dat hij heel graag Leo zou willen zijn. Heerlijk boek, maakt zijn verwachtingen waar.

Alarm! – Patrick Carman
Paperback, 240 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …