De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Superschapen en wilde konijnen

lotte-wirwar-deel-2Vandaag gebeurde er op school iets spannends. Want Isabelle van Adelstand heeft een meisjesgroepje opgericht: DE SUPERSCHATJES. Bijna alle meisjes van de klas zitten in het groepje, behalve mijn beste vriendin Chloë en ik. Omdat wij de hele tijd SUPERSCHAAPJES tegen hen zeggen.
Hoe dan ook, Chloë en ik hebben nu ons eigen groepje: DE WILDE KONIJNTJES!

Recensie
Mijn dochter (8 jaar) ging direct nadat ze het eerste boek over Lotte Wirwar uit had, beginnen in het tweede boek. Een ook dit deel had ze razendsnel uitgelezen. Ze vindt het erg prettig dat er zoveel tekeningen in staan.

Screenshot 2015-02-15 at 08.29.20De boeken over Lotte Wirwar zijn zogenaamde ‘graphic novels’, een combinatie van leesboek en stripboek. Door de grappige afbeeldingen zijn ze erg aantrekkelijk voor kinderen en nodigen ze ook kinderen die het lastig vinden om echte boeken te lezen uit om dat toch te doen.

Mijn dochter van 8 wilde zelf over het boek vertellen:

Het verhaal ging over dat Lotte en Pieter en Chloë samen een groepje vormen. Het heet ‘De wilde konijnen’. Ze bespioneren de ‘Superschaapjes’, dat zijn Isabelle en de rest van de meisjes van de klas. Het huisdier (een vogel) die Lotte in het eerste boek had gekregen, moest weg omdat hij de hele dag krijst en de papa van Lotte er niet tegen kan.

Screenshot 2015-02-15 at 08.29.38

Het leukste van het boek vond ik het feestje, daar ga ik over vertellen:

Isabella geeft een feestje en Lotte en haar groepje kregen ook een uitnodiging voor een kampeer-thuis-bij-Isabelle-feestje. Ze gingen er heen en toen moesten ze zelf een tent en pyjama en zo meenemen. Isabelle en de rest van de ‘Superschaapjes’ gingen in de allergrootste tent, met wc, Wii en televisie en de ‘wilde konijntjes’ moesten in een piepkleine tentjes.

Screenshot 2015-02-15 at 08.30.03

Lotte ging midden in de nacht op haar toverfluit blazen en toen schrok iedereen wakker. Iedereen wilde ons zoeken, en we zaten verstopt achter een struik. We kwamen er later achter dat die doornen had: AU!

Er was een zing-wedstrijd en je mocht ook net-alsof zingen. Chloë en Lotte gingen “Ik heb zo wa-waanzinnig gedroomd” van Kinderen voor Kinderen doen. Isabelle was veel beter en ze won een MP3 speler.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Alice Pantermüller & Daniela Kohl
Bekijk op bol.comTweede boek over Lotte Wirwar: Superschapen en wilde konijnen
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>
lotte-wirwar-deel-1
Het eerste boek over Lotte Wirwar is ook gerecenseerd door Trotse Moeders, lees hier onze recensie >>>>

Bekijk op bol.comDe knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Wat een beestenboel (deel 1)
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.com

Derde deel van Lotte Wirwar: Boerderij op stelten
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.com

Vierde deel van Lotte Wirwar: Chaos op de filmset
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-02-15 at 08.30.20

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share