AVI E3 boekje: Slang, waar zit je wang?

Screenshot 2014-10-31 at 20.29.23De dieren in deze vrolijke avi-verhalen maken van alles mee. Uil en vleermuis ontmoeten elkaar in de donkere nacht, leeuw maakt grapjes over slang, een nest puppy’s wordt geboren en dolfijn maakt een mooie sprong. 

De avi-dierenverhalen zijn gebaseerd op het bekende aviclib-systeem dat wordt gebruikt in het leesonderwijs. Het eerste boek uit de serie begint op het makkelijkste niveau, avi-Start, het laatste deel eindigt op avi-e3-niveau. Samen zijn de boeken geschikt voor een heel jaar lezen in groep 3.

Recensie

Alweer een geweldig leesboekje van Fiona Rempt & Juliette de Wit voor beginnende lezers. Dit boekje is op AVI E3 niveau en bevat leuke dierenverhalen. Screenshot 2014-10-31 at 20.27.32

De prachtige prenten zorgen ervoor dat kinderen al gauw geboeid blijven om het verhaal te lezen. Mijn dochter die in groep 3 zit, maar al geruime tijd leest vindt het erg leuk om dit boek te lezen. Maar ze vindt het ook erg leuk om de illustraties uitvoerig te bekijken.

De verhalen zijn niet te lang, evenals de korte zinnen die kinderen eind groep 3 makkelijk zelf kunnen lezen. Makkelijke lezers (en die van lezen houden) zullen dit boek waarschijnlijk in één keer uitlezen, anderen zullen misschien per keer één verhaaltje lezen.

Het is fijn dat de verhalen niet al te lang zijn, omdat dit ook  het lezen ook weer bevorderd; want vooral voor beginnende lezertjes is het vaak belangrijk dat ze het verhaaltje binnen niet al te lange tijd uit hebben. ‘Slang waar zit je wang?‘ is dan ook een heel leuk boekje voor alle beginnende lezertjes.

Slang waar zit je wang? – Fiona Rempt
Illustraties van Juliette de Wit
Leesboekje, hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit leren-lezen boekje hier >>>>

Screenshot 2014-10-31 at 20.27.07

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share