Avifauna – dagje erop uit met het gezin

familiportret avifaunaWe zijn er gek op, lekker met het hele gezin erop uit. Gewoon een dagje even geen huishoudelijke dingetjes, geen gedoe met gezondheid maar gewoon even tijd met elkaar doorbrengen en vooral genieten! Onze oudste is nu 5 en enorm breed geïnteresseerd en zijn jongere zusje en broertje zijn nu 2,5.

Sommige activiteiten vinden we voor Xavi heel erg leuk maar daar is de tweeling nog echt te jong voor en alhoewel er echt hele leuke musea zijn voor kinderen, vind ik persoonlijk dat ze daar meer aan hebben als ze zelf goed kunnen lezen en daardoor actiever mee kunnen doen.

plattegrond avifauna

 

Nu hadden we in ons hoofd om ook weer een leuke dag in het weekend door te brengen met z’n allen dus gingen we online op zoek naar een leuke activiteit en het liefst een beetje dicht bij huis. En zo kwamen we uiteindelijk dus op Avifauna uit, voor ons een half uurtje rijden, genoeg parkeergelegenheid maar bovenal met speeltuinen!! Ja ja, dat is eigenlijk bij ons gezin het magische woord bij een dagje uit. Als er namelijk een speeltuin aanwezig is dan is er plezier en daardoor is er ook succes gegarandeerd! Kijk, daar houden we van!

We hebben eerst met het gezin de plattegrond onder handen genomen en een route bepaald. Xavi vond het prachtig om ons door het park te leiden en wij zorgden ervoor dat de grote speeltuin was later aan bod zou komen en dat er tussen het wandelen door ook even een break werd gehouden voor een hapje en drankje.

avifauna broer zus

Het was leuk om tussen alle vogels en andere dieren rond te lopen en je eigenlijk een beetje te verbazen over de schoonheid van de natuur. De kinderen vonden het prachtig en waren aan het genieten. Bij het grote meer liepen er echter ook wat vogels los rond en tja dat was voor onze helden toch iets teveel. Wat verderop bij halfapen gingen ze echter weer heel dapper naast de beestjes zitten dus vooruit ze hadden hun heldenstatus weer verdiend!

halfaapje avifauna

In de middag was er een mooie vogelshow en zelfs onze actieve driespan zat aandachtig te kijken naar de papegaaien en de kookaburra’s. Nog even een rondje langs de roofvogels en de pinguïns en als afsluiter naar de grote speeltuin.

vogelshow avifauna

 

Wij denken of nou ja, wij hopen dan altijd even rustig te kunnen zitten en te kijken naar hoe leuk ons drietal speelt, maar dat blijft keer op een keer een illusie. Want uiteraard wordt er slechts enkele minuten gezeten, want kort daarna komt er een papa, kom je even kijken? Mama, wil je me helpen? Of er is er eentje naar een glijbaan geglipt die voor 6+ is en kun je er achteraan rennen. Ach ja, zo blijf je lekker in beweging, leuk betrokken bij je kids en een lekkere snot- en zandkus als bedankje is toch waar je het uiteindelijk voor doet ?!

avifauna bordjes lezen

 

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share