Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep is meisjes vanaf een jaar of 8, maar er zullen vast ook veel jongens zijn die de avonturen van Evi en Eenhoorn grappig vinden om te lezen.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zijn er 5 delen over Evi en Eenhoorn verschenen:

  1. Evi en eenhoorn 1 – Evi en eenhoorn
  2. Evi en eenhoorn 2 – Eenhoorn op rolletjes
  3. Evi en eenhoorn 3 – Evi maakt vrienden
  4. Evi en eenhoorn 4 – Evi maakt het bont
  5. Evi en eenhoorn 5 – Eenhoorn wijst de weg

Enrom leuk om de serie te sparen natuurlijk! Door de humor en de herkenbaarheid is het echt een leuke serie voor kinderen om zelf te lezen. Omdat het Graphic Novels zijn, zijn ze ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met boeken met veel tekst. Het is eigenlijk een combinatie tussen stripboek en leesboek, en dan ook nog helemaal in kleur.

Over het eerste boek van Evi en Eenhoorn:
Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. En ze wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt.
Dus laveert Evi nu door alle basisschoolproblemen met een eenhoorn aan haar zijde. Niks mis met een beetje narcisme en hooghartigheid op zijn tijd als dat betekent dat je beste vrienden bent met een eenhoorn. Toch?

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

‘Wegwezen’, een nieuw deel van ‘Het leven van een loser’ geschreven door Jeff Kinney

Alweer het twaalfde deel van de succesvolle serie ‘Het leven van een Loser’. Wegwezen is …