Verjaardagsfeestje [blog]

feestje Midden in de drukke feestmaand december is er ook nog een verjaardag, en niet zomaar een verjaardag, nee de verjaardag van onze oudste zoon. En dit jaar werd hij 5 jaar en het lijkt wel of dat voor kinderen een soort magische leeftijd is.

Waar we met 4 jaar nog niet zo veel merkten, ondanks dat wij zelf aangaven dat hij dan voor het eerst naar de basisschool mocht, was hij er nu continu mee bezig. Hoeveel nachtjes slapen nog mam, ik ben ouder dan die en die he, en oh ja ik ben echt geen 4 meer hoor, ik ben al bijna VIJF!!

cadeautjes feestjeEr was geen ontkomen aan, er moest natuurlijk een feestje komen met veel mensen en uiteraard cadeautjes. Maar met zoveel feestdagen is het nog knap lastig om iets te verzinnen want ons huis begint al steeds meer op een speelgoedwinkel te lijken. Mocht Bart Smit of Intertoys iets uitverkocht hebben, ik zou ze aanraden even contact met ons op te nemen 😉

Eerst hadden we aan het begin van de maand de goedheiligman die alle kids thuis trakteerde op leuke cadeautjes, zowel in de schoen als twee keer bij beide families thuis. Daarna zou dan zijn verjaardag gevierd worden, over twee dagen verdeeld. Eerst een middagje met familie en dan een dagje met vriendjes en hun ouders. Het originele plan was dat er ook nog een kinderpartijtje zou komen, maar dat hebben we er toch nog even uit kunnen praten. Dat zou voor ons nu even allemaal te druk worden, aangezien het qua gezondheid thuis wel een stuk beter kon.

IMG_6728

Hij vond het allemaal heerlijk, lekker taart eten, kaarsjes uitblazen, cadeautjes uitpakken. Samen met mij hadden we dino cakejes gemaakt voor de kinderen en speciaal voor hem hadden we een dino slagroomtaart besteld. verjaardagsfeestje Wat is het toch fijn als je je kind ziet genieten en wat was hij verrast dat er ook nog een vriendje kwam die hij kende van het kinderdagverblijf. Zijn andere vriendje was er ook en zo was het weer een beetje als vanouds, de drie musketiers op boevenpad.

feestje vriendjesNa twee dagen feest waren wij er eigenlijk wel een beetje klaar mee, met het boodschappen doen, het huis opruimen, hapjes klaarmaken. Voor hem had het nog wel even door mogen gaan. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als trakteren op school, een soort kers op de taart. Dat betekende voor ons weer creatief zijn, nadenken over een leuke traktatie en ook nog iets voor alle juffen.

popcorn sneeuwmannetjesGelukkig kwam (schoon)zus met een perfecte traktatie, iets wat makkelijk te maken was en waarvan we wisten dat we Xavi in ieder geval heel blij zouden maken. Op het internet zagen we nog wat meer voorbeelden en zo kon onze sneeuwpop met popcorn gemaakt worden. traktatie juffen schoolEn via wat Twitter vrienden ontstond binnen vijf minuten de gezonde traktatie voor de juffen.

Ja, lang zal ze leven social media, jullie hebben dit laatste verjaardagsfeestje voor ons lekker makkelijk gemaakt. En laat Xavi nu maar heeeel lang 5 blijven, want het gaat ons veeeel te snel allemaal!!

verjaardagsfeestje

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Hoera! Prinses Amalia is jarig

Onze kroonprinses, prinses Catharina-Amalia, is vandaag (07-12-2021) jarig. Ze is 18 jaar geworden en krijgt …