TIPS: een zomer zonder zorgen!

Het kan wat mij betreft niet lang genoeg duren en ik kijk er al het hele jaar naar uit: de zomer! Heerlijke temperaturen, een lekker zonnetje en leuke zomeroutfits. Om zeker te zijn van een zorgeloze zomer met je kids is goed voorbereid zijn een echte aanrader. TrotseMoeders.nl helpt graag een handje mee en daarom hebben we een paar zomer tips op een rijtje gezet.

Tip 1. Eten
Ga jij lekker op vakantie naar een heerlijk zonnig land en is je kind jonger dan 2 jaar? Handig om mee te nemen zijn een paar potjes. Als je liever zelf wilt gaan koken zorg dan dat je handen en eetgerei goed schoon zijn. Ook is het aan te raden om bij het bereiden van het eten alleen mineraalwater uit flessen te gebruiken. Zorg er voor dat je groente geschild en goed verhit zijn. Vlees word af geraden maar mocht je toch vlees willen bereiden zorg dan dat deze goed gaar is.

Tip 2. Wagenziekte
Kinderen tussen de twee en tien jaar hebben sneller last van wagenziekte. Omdat hun evenwichtsorgaan nog niet helemaal ontwikkeld is hebben ze last van de bewegingen in de auto. Worden je kids snel wagenziek? Rijd dan vooral naar je vakantiebestemming als het donker is. Ze kunnen dan niet naar buiten kijken en worden dan minder snel wagenziek. Ook is het spelen van computerspelletjes en het lezen van boeken op de achterbank af te raden.

Tip 3. Hooikoorts
Veel kinderen hebben in de zomer last van hooikoorts. De symptomen variëren van een loopneus, rode jeukende ogen en niesbuien tot benauwdheid en soms zelfs koorts. Het hooikoorts- seizoen duurt eigenlijk de hele zomer namelijk van mei tot en met augustus. Het kan zijn dat jouw kind niet allergische is voor alle pollen en dus niet het hele seizoen last heeft.

Er zijn verschillende medicijnen te krijgen tegen hooikoorts. Het is handig om je door je huisarts te laten adviseren welke medicijnen het beste voor jouw kind werken. Ook kan een zonnebril wonderen doen: door een zonnebril worden de ogen van je kind beschermd en kunnen de pollen niet in de ogen komen.

Tip 4. Vermoeidheid
Het is meestal al een paar weken voor de vakantie te merken: je kinderen zijn moe en toe aan vakantie. Zorg er daarom voor dat je kind ook tijdens de vakantie op tijd naar bed gaat zo kan de batterij van je zoon of dochter weer helemaal opgeladen worden.
Omdat het in de zomer langer licht is kan het zijn dat je kind moeilijk in slaap valt. Zorg voor goede gordijnen in de kinderkamer zo dat de kamer lekker donker is.

Tip 5. Drinken
Een kind moet afhankelijk van de leeftijd gemiddeld 1 tot 1,5 liter drinken. Bij warm weer verliest je kind extra vocht en moet daarom meer dan normaal drinken.  Geef je kind in plaats van koud drinken lauw drinken zoals lauwe thee. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar lauw drinken helpt verkoelender dan koud drinken doordat het je lichaamstemperatuur tijdelijk verhoogd.

Tip 6. Bescherming tegen de zon
Het is algemeen bekend maar zo ontzettend belangrijk: bescherm je kind goed tegen de zon! Laat je kind niet in de zon spelen tussen 12:00 uur en 15;00 uur de zonnekracht is dan op zijn sterkst. Het is ook erg belangrijk om je kind goed in te smeren. Gebruik op zijn minst factor 20. Zorg dat je jouw kind een half uur voor ze naar buiten gaan insmeert en herhaal dit elke twee uur.

Let op: Kinderen jonger dan 1 jaar mogen helemaal niet direct blootgesteld worden aan de zon. Zorg dus voor voldoende schaduw en zorg er voor dat je baby zonnehoedjes, lange mouwen en lange broekspijpen draagt.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share