De Ware

“De perfecte partner vinden was nooit zo makkelijk… en gevaarlijk”, zo staat op de cover van De Ware, een thriller van John Marrs. Een ware liefde, puur en alleen door een match in een DNA-database? Maar wat dan als…. je kunt vast zelf wel wat verzinnen, er kan van alles mis gaan. Eens lezen hoe dat in dit boek zit!

Het verhaal
Een eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt…

De Ware – John Marrs – Paperback – 400 pagina’s – The House of Books

Mening
Ik vond De Ware een heel verrassend boek. Het idee dat genetisch bepaald is wie ‘de ware’ voor je is, en dat je dus je match kunt vinden via DNA is natuurlijk heel interessant. Maar de uitwerking er van, beschreven voor 5 personen, maakt het boek echt veelzijdig, spannend en intrigerend.

Er worden 5 verschillende mensen gevolgd, en de gevolgen van het matchen van DNA met het DNA van iemand anders. Wat, wanneer je dolgelukkig bent met je vriendin en net voordat je wilt gaan trouwen, blijkt jouw DNA-match een man die je niet kent? Wat, wanneer je de halve wereld over reist voor jouw match, maar je voelt je meer aangetrokken tot zijn broer?

Dat zijn maar twee van de verhaallijnen. Voeg er een seriemoordenaar aan toe, iemand waarvan de match net overleden is, degene die de methode ontdekt heeft en iemand die wraak wil nemen en je hebt een heleboel boeiende verhalen die moeiteloos door elkaar verteld worden.

Ik heb genoten van dit boek, een verfrissend thema, goed geschreven. Aanrader!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Wolkenstad – Anthony Doerr

Inmiddels ben ik op de helft van het boek Wolkenstad en kan ik het nu …