Tiptoi: mijn grote wereldatlas

Screenshot 2014-06-08 at 15.41.30Hoe heet het kleinste continent? Waar leven de giftigste dieren ter wereld? Wat eten mensen in andere landen? Wie heeft de piramides gebouwd? Met tiptoi® gaan kinderen op een reis rondom de wereld en leren de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. Meer dan 1500 geluiden, teksten en liedjes geven weer hoe mensen over de hele wereld leven en spreken en welke bijzondere dieren er op de aarde voorkomen.

Recensie

Mijn grote wereldatlas” is een boek waarmee kinderen via de interactieve tiptoi pen (die je apart moet aanschaffen!) enorm veel kunt leren over de wereld. Het boek zelf is al leuk om door te bladeren: grote, kleurrijke afbeeldingen van de diverse werelddelen met allerlei bezienswaardigheden, dieren en mensen die bij de landen van dat deel van de wereld horen.

Maar de bedoeling is natuurlijk om met de tiptoi aan de slag te gaan, dus pakten we die erbij. De benodigde software voor de pen is gratis te downloaden op de website van Ravensburger. Even een gepuzzel, maar toen de software er op stond en er nieuwe batterijen in de tiptoi pen zaten, kon mijn dochter van 7 aan de slag.Screenshot 2014-06-08 at 15.46.55

Dat deed ze met veel plezier. Ze zit in groep 3 en kan al aardig lezen. En dat was wel nodig ook, want aardrijkskunde krijgt ze nog niet thuis en hoewel ik altijd wel in een atlas aanwijs waar we op vakantie gaan, of waar haar familie in Duitsland woont, heeft ze nog weinig topografische kennis.

Met de tiptoi stift kun je allerlei activiteiten kiezen. Persoonlijk vind ik de aanbevolen leeftijd (5-8 jaar) veel te jong voor de vele mogelijkheden die dit interactieve boek biedt. De Atlantische oceaan aanwijzen lukte mijn dochter omdat ze het woord kon ontcijferen, maar wanneer je niet kunt lezen, zijn een groot aantal vragen en opdrachten te moeilijk.Screenshot 2014-06-08 at 15.46.01

Wanneer je kind een jaar of 7-8 is, begint het echter leuk te worden om met dit boek bezig te zijn. Zeker samen met papa of mama. Je kunt op e verschillende bladzijden, verschillende activiteiten kiezen. Een quiz is vaak wat moeilijk voor deze leeftijdsgroep, maar dingen aanwijzen of gewoon luisteren naar informatie is natuurlijk al jong mogelijk.

Mijn dochter vond vooral de liedjes leuk. Ze liep daarom, na een half uurtje de verschillende bladzijden te hebben bekeken, met de tiptoi als microfoon door het huis en kon al snel een aantal liedjes meezingen. De liedjes zijn eenvoudig, maar bevatten wel informatie en horen vaak bij de afbeeldingen in het boek.Screenshot 2014-06-08 at 15.47.21

Ook kleuters zullen deze liedjes leuk vinden. Mijn dochter vond het een groot succes, zo groot dat de batterijen van de tiptoi al na een paar uur leeg waren… Maar ze heeft wel ene heleboel nieuwe liedjes geleerd.

Zelf geeft ze aan nog vaak met het boek te willen “spelen” en dat ze er van wil “leren” wanneer ze een keer ziek thuis is van school. Mooi om te zien dat ze niet doorheeft dat spelen en leren met tiptoi hetzelfde is. En dat is meteen de kracht van dit elektronische speelgoed: het is leuk, kinderen spelen er graag mee en steken er ongemerkt een heleboel van op!

Tiptoi: Mijn grote wereldatlas
Interactief leersysteem, werkt alleen in combinatie met de los verkrijgbare tiptoi pen
Ravensburger, 8 dubbele pagina’s, ringband
Bestel dit interactieve boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Maak je eigen Harry Potter pennenbak met deze Ravensburger 3D puzzel

In deze “Corona-tijd” wordt er veel gepuzzeld, zie ik op de diverse sociale media. En …

Share
Share