Waterpret in Linnaeushof [verslag]

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa en is nog een ECHTE speeltuin. Speeltoestellen, klimdingen, zandbakken met allerlei leuke extra’s etc etc. Speelplezier vanaf dreumesleeftijd (er is zelfs een heel afgebakend deel voor de allerkleinsten). Maar…. Op de laatste warme dag van de vakantie gingen we vooral voor de “Oase”: een prachtige waterspeeltuin, ook geschikt voor alle kinderen.

Er is een dreumes-gedeelte, waar de kleintjes lekker kunnen spetteren terwijl je zelf dicht in de buurt kunt zitten en er zijn twee grote gedeelten waar kinderen die al zelfstandig kunnen spelen in water, heerlijk hun gang kunnen gaan.

Mijn tweeling van 10 jaar en mijn neefje van 8 jaar hebben zich enorm vermaakt. Een van de favorieten was een wip, waarbij je door op en neer te wippen een bak boven het hoofd van de ander vult, die op een gegeven moment natuurlijk omkiepert 😉

Dit idee was er ook in het groot, en het was mooi om te zien hoe een grote groep kinderen, jong en wat ouder, zich ging verzamelen tegen de tijd dat de grote bak bijna vol was…

De waterspeeltuin heet “Oase”. Wanneer je dan aan een “oase van rust” denkt, heb je het mis. Maar wanneer je denkt aan een “oase van genieten”, dan klopt het helemaal. Het mooie van Linnaeushof is dat kinderen van verschillende leeftijden zo leuk samen spelen. Je ziet gewoon nieuwe vriendschappen-voor-een-dag ontstaan.

Na een paar uur waterpret was het tijd om de plattegrond van Linnaeushof te bestuderen en een plan te maken.

We zijn eerst een rondje met het treintje gegaan en daarna hebben de kinderen anderhalf uur in de verkeerstuin doorgebracht. Je kunt daar niet alleen rondfietsen en ’tanken’, maar ook ‘fastfood bestellen’ en politie-en-boefje spelen. Vooral het fantasiespel was in trek bij de wat grotere kinderen, terwijl de kleinere kinderen lekker rondfietsen. Prachtig om te zien!

Vervolgens ben ik steeds met de kinderen ergens anders heen gelopen, waar ik een bankje zocht in de zon van waar is naar de kinderen kon zwaaien, of een duim kon opsteken wanneer ze iets lieten zien. En de kinderen hebben echt heerlijk gespeeld, ge-waterfietst, geklommen, gegleden, geschommeld, een ‘stormbaan’ gedaan en allerlei klimtoestellen uitgeprobeerd.

Nadat ze alle drie nog boven het water hebben gezweefd, zijn we nog teruggegaan naar De Oase, en daar hebben ze nog gespeeld tot sluitingstijd. En nog waren ze het niet beu! Helemaal rozig zaten ze in de auto, vol enthousiaste verhalen. Wat een topdag!

Ook naar Linnaeushof? Klik <HIER> voor algemene informatie over openingstijden etc.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …

Share
Share