Franse Ardennen blog: water en vuur

hoogoven-trotse-moeders-1Tijdens onze vakantie in de Franse Ardennen hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. Een van de leukste, zowel voor de kinderen als voor ons, was die naar het “Domain de Vendresse”.

Hoogoven
We gingen op een dag dat het enorm regende. De kinderen hadden eigenlijk niet zo’n zin om weg te gaan, omdat ze heerlijk aan het spelen waren in de gîte (het voordeel van vakantie in een huisje in plaats van in een tent), maar de jongens waren snel over te halen toen ze hoorden dat we konden gaan kijken hoe vroeger een hoogoven werkte. Ze willen allebei uitvinder worden, dus dit soort uitstapjes zijn altijd aantrekkelijk.

Screenshot 2014-09-29 at 13.18.44

Show
En de jongens hebben genoten! Er was een “show” waarbij de geschiedenis van de hoogoven op een interactieve manier verteld werd, met veel licht- en geluidseffecten. Mijn dochter is snel angstig en zij vond het dan ook wat spannend, maar samen met mij heeft ze de hele rondleiding toch meegedaan.

Voor een indruk van de ‘hoogoven’ en de show kun je naar onderstaand filmpje kijken:

Interactief
aquarium-vis-trotse-moeders-1Indrukwekkend en leerzaam, zo’n stukje geschiedenis! En prettig dat verschillende onderdelen interactief zijn opgezet, waardoor de kinderen meer betrokken werden bij alle informatie die er geboden werd.

interactief-vis-trotse-moeders-1Daarna konden we op diverse plaatsen nog meer lezen en bekijken, maar de kinderen wilden graag naar het volgende gebouw, waar allerlei grote aquaria waren.

En daar waren ook activiteiten voor kinderen, zoals het tekenen van een eigen (fantasie)vis op een soort tablet waarna die vis “wegzwom” op de muur waarop hij werd geprojecteerd. Met z’n drieën zijn ze bijna een uur vissen en zeemeerminnen en fantasiewezens gaan tekenen.

Screenshot 2014-09-29 at 13.20.29interactief-vis-tekenen-trotse-moeders-1

In onderstaand filmpje kun je zien dat ook bij slecht weer er enorm veel leuks te zien en te doen is:

Vijvers en vissen
Ook de verschillende aquaria vinden ze mooi, en toen was het tijd om naar buiten te gaan. Je kunt er vissen in diverse vijvers en bij één van die vijvers betaal je achteraf voor het gewicht aan vis wat je hebt gevangen en wat je ook mee mag nemen!

water-speeltuin-vijvers-trotse-moeders-1

(Water)speeltuin
Mijn kinderen waren meer geïnteresseerd in de water-speeltuin: een prachtig systeem van buizen en pompen, kleppen en sluizen waarmee je water allerlei kanten op kunt laten gaan. Ondanks dat er voldoende regen uit de lucht naar beneden kwam, hebben ze zich hier prima vermaakt. Met warm weer is het uiteraard voor de ouders leuker, maar voor de kinderen maakte het niet uit, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share