De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld dan veranderen? En zou dat een verbetering zijn? Erg interessant om over na te denken over het evenwicht tussen mannen en vrouwen, de manier waarop ze van oudsher met elkaar omgaan (ook in de dierenwereld) en of dat beïnvloed wordt door ‘de sterkste’…. Naomi Alderman werkte dit idee uit in een boeiend boek: De Macht.

Het verhaal
In De macht van Naomi Alderman ontdekken vrouwen overal ter wereld dat zij de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden. Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft.
De Dag van de Meisjes is aangebroken – maar waar houdt het op?

Mening
De Macht is als boek zo opgezet dat het lijkt alsof een reële wereld geschetst wordt. Een wereld waarin vrouwen door een bijwerking van een medicijn wat in WO II gebruikt werd, elektrische schokken kunnen toedienen. Sommige vrouwen kunnen deze kracht erg goed beheersen en controleren en zo komen er leiders die hun macht op een manier gebruiken die bij hen past.

 

In het boek volgen we een aantal mensen, maar wordt ook een breed beeld geschetst van een wereld als de onze, waarin de verhoudingen veranderen. Naomi Alderman laat zien wat er dan kan gebeuren. Dat het hebben van macht goede dingen in mensen oproept, vrouwen mogelijkheden geeft die ze voorheen niet hadden. Maar ook mogelijkheden geeft om gruwelijke dingen te doen, zoals martelingen en verkrachtingen.

 

Het boek De Macht is erg interessant. Boeiend omdat je je er echt iets bij kunt voorstellen. Van het aarzelende begin tot het dramatische einde… Een absoluut originele invalshoek waarin scherp geschetst wordt wat macht kan betekenen voor degene die de macht heeft. En voor degenen die deze niet hebben. Stof tot nadenken. Heftig boek, maar zeker een aanrader!

De Macht – Naomi Alderman
Paperback, 440 pagina’s, uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Vrouwen & seks: van moederliefde tot seksrobot [recensie]

In ‘Vrouwen & seks: van moederliefde tot seksrobot’ verkent Maartje Laterveer de meest intieme en …

Share
Share