Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij al van gebeurtenissen die later werkelijkheid worden. Op zijn tweeëndertigste ontmoet hij Sandy. Ze trouwen en gaan in Ohio wonen waar Sandy bevalt van een dochter, Grace. Wanneer David droomt dat Grace zal verdrinken, verlaat hij zijn gezin en reist naar de andere kant van de wereld. Vele jaren gaan voorbij. Heeft Sandy hem inmiddels vergeven? Zou Grace nog leven?

Recensie
Een angst die al jong is ontstaan, beheerst het leven van hoofdpersoon David. Dusdanig dat hij er vanuit gaat dat zijn dochter zal verdrinken en hij daardoor zijn gezin verlaat. We volgen de weg die David kiest en wat hij daar meemaakt, maar kijken ook mee wanneer hij toch probeert uit te zoeken of zijn dochter daadwerkelijk verdronken is.

Anthony Doerr heeft met Bevroren dromen een prachtig boek neergezet. Je moet er wel van houden om een boek zonder haast te lezen, en om gedetailleerde omschrijvingen te lezen. De omzwervingen van de hoofdpersoon, zijn gedachten en zijn ervaringen zijn intrigerend. Ik vind dit boek een aanrader.

Bevroren dromen – Anthony Doerr
Paperback, 432 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Als je het licht niet kunt zien, van Anthony Doerr, kreeg van Trotse Moeders de maximale score van 5 sterren. Hieronder kun je de recensie lezen:

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Wolkenstad – Anthony Doerr

Inmiddels ben ik op de helft van het boek Wolkenstad en kan ik het nu …