Prachtige kerstboeken van Matt Haig

Matt Haig schrijft bijzondere boeken voor volwassenen, maar ook prachtige kinderboeken. Zo zijn de “kerstboeken” echt heel erg leuk om in huis te halen, niet alleen voor de kinderen!

Wanneer je Netflix hebt, heb je de film A Boy called Christmas waarschijnlijk al voorbij zien komen. Deze film is gebaseerd op het boek Een jongen met de naam Kerstmis. Dit boek is nu in een filmeditie te koop, met een herkenbare afbeelding op de kaft. Op de cover van het boek wordt beloofd dat het Het echte en magische verhaal van de kindertijd van de kerstman vertelt. En wie wil dat nu niet lezen?

En… wanneer je de smaak te pakken hebt, zijn er nog twee originele kerst-boeken door Matt Haig geschreven: Het meisje dat Kerstmis redde en Vader Kerstmis en ik.

 Om alle boeken over Kerst van Matt Haig te bekijken / bestellen, klik hier >>>>

Over Een jongen met de naam Kerstmis
Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Wil je alvast een stukje lezen of luisteren? Klik dan <HIER>

Over Het meisje dat Kerstmis redde
Het is kerstavond en er is iets mis. Amelia Wishart is naar een werkplaats gestuurd, waar de gemene meneer Griezel de leiding heeft en het magieniveau op de Noordpool is bijna tot onder het nulpunt gedaald; een ramp zo vlak voor Kerstmis. Vader Kerstmis weet wat hem te doen staat.

Met de hulp van een paar elfen, acht rendieren, de koningin en een man genaamd Charles Dickens, moet Vader Kerstmis op zoek naar Amelia én het geheim van kerst…

Over Vader Kerstmis en ik
Het is niet altijd makkelijk om als mens op te groeien in Elfhelm, zelfs niet als je adoptieouders Vader Kerstmis en zijn vrouw Mary zijn.

Het kan op de elfenschool bijvoorbeeld best irritant zijn dat je elke dag kerstliedjes moet zingen – zelfs in juli – en dat je elke keer zakt voor je speelgoedproductietoetsen. En het kan er koud zijn, héél koud. Maar wanneer de jaloerse Paashaas en zijn Konijnenleger een aanval inzetten om Kerstmis te stoppen, is het aan Amelia, haar nieuwe familie en de elfen om Kerstmis te redden voor het te laat is…

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …