Onze actieve vakantie in Tsjechië, echte aanrader ! [persoonlijke blog]

Even een tip of beleving van onze vakantie dit jaar !  Zo onverwacht en zo’n gezellige vakantie gehad in de prachtige natuur van het Boheemse Woud.  Een heerlijke uitvalsbasis voor deze zeer complete, betaalbare en avontuurlijke familievakantie, ook voor de minder ervaren actieve personen onder ons een aanrader!

Je overnacht in een B&B in Jiricná, afgelegen moet ik zeggen, maar heerlijk ! De eigenaar heeft een voucher concept verzonnen, waardoor je iedere avond in een ander authentiek restaurant in de nabije omgeving eet. Plekjes waar je dus normaal niet zo maar zelf komt, geweldig en zo leer je ook Tsjechië op culinair gebied kennen.

De vakantie is in principe een individuele vakantie met groepskarakter. Je logeert met andere gezinnen in een pension. Vanuit je ‘kampement’ onderneem je samen activiteiten, zoals raften, klimpark, bivak in het bos, rotsklimmen. De kinderen maken snel vriendjes. En de ouders vaak ook!

Er wordt tussendoor in het riviertje naast de B&B gespeeld, er wordt gevoetbald, gekaart en ’s avonds gaat het kampvuur aan. Het voelde een beetje als een soort schoolkamp, maar niets verplicht! Als je een middagje weg wilde of gewoon even een boek wilde pakken, kon dit zeker!

 

Onze kids zeiden in ieder geval; “Mam dit was de leukste vakantie Ever! ” En ondanks dat onze Spring in het Veld in het gips zat, heeft ook zij er een super vakantie van gemaakt.

About Bianca Krooswijk

bianca.krooswijk@live.nl'
Ik ben Bianca (43 jaar) samenwonend met Arnoud ( 43 jaar) , mama van twee meiden Sam en Robin 13 en 11 en een jongen Wessel van 7 jaar. Ik combineer het moederschap met een baan in de Dienstapotheek in Breda als apothekersassistente. De combi van het managen van een gezin, de Spoedeisende hulp en het feit dat we geen huismussen zijn, geven altijd inspiratie voor een blogpost, die wij graag met jullie willen gaan delen !!

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …